E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lekker kippetje

Deze pizza is belegd met pulled chicken, burrata, verse basilicum en een frisse laag rucola. De burrata voegt een heerlijke, romige smaak toe die perfect samengaat met de pulled chicken. Een combinatie die je niet wilt missen!

Mitchell

Recept van
Mitchell

Hartig
(1) reviews

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 400 gram bloem
  • 240 milliliter lauwwarm water
  • 8 gram gedroogde gist
  • 5 gram gedroogde basilicum
  • 5 gram gedroogde oregano
  • 8 gram zout
  • 10 gram kristalsuiker

Pizzasaus

  • 500 gram gepelde tomaten in blik
  • 3 tenen knoflook
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 5 gram gedroogde basilicum
  • 5 gram gedroogde oregano
  • 10 gram zout
  • 20 gram olijfolie

Kip

  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram BBQ saus
  • 2 tenen knoflook
  • Zout en peper

Decoratie

  • 125 gram geraspte kaas
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 125 gram burrata
  • Handje rucola
  • 15 gram olijfolie
  • 5 gram chilivlokken

Bereidingswijze

Kip, BBQ saus, burrata, verse basilicum en rucola is een heerlijke combinatie. Tip: maak de BBQ saus zelf, ontzettend makkelijk en heel erg lekker. Pizza met kip en burrata van Mitchell

Bakbenodigdheden

  • Steelpan
  • Staafmixer
  • Staande mixer met toebehoren
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie
  • Pizzasteen

Voorbereiding van de pizza

  • Leg de pizzasteen in de oven en verwarm de oven voor op 250 graden.

Pizzadeeg

  • Doe het water, suiker en gist in een kom. Dek dit af en laat het 10 minuten staan.
  • Doe de bloem in een kom en voeg hier het gistmengsel aan toe.
  • Voeg na 30 seconde het zout, basilicum en oregano toe.
  • Meng het deeg 2 minuten met een keukenmachine en kneed het vervolgens in 10 tot 15 minuten goed door met de hand.
  • Maak een deegbal en leg deze in een kom. Dek dit af met vershoudfolie en laat het 1 uur rijzen op een warmere plek.

Pulled chicken

  • Kook de kip in een ruime pan met water gaar.
  • Haal de kip uit de pan en pluk het vlees met 2 vorken uit elkaar. Marineer de kip met zout, peper, BBQ saus en knoflook.
  • Bak de pulled chicken kort in een koekenpan.

Pizza saus

  • Doe de tomaten, zongedroogde tomaten en knoflook in een pan en laat het koken tot alle ingrediënten zacht zijn.
  • Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Voeg de gedroogde oregano, basilicum en olijfolie toe en roer dit goed door.

Opbouw van de pizza

  • Rol het pizzadeeg uit.
  • Verdeel een laagje tomatensaus over de pizzabodem.
  • Beleg de pizza met geraspte kaas.
  • Bak de pizza, op de pizzasteen, in 10 minuten goudbruin.
  • Haal de pizza uit de oven.
  • Beleg de pizza met de pulled chicken.
  • Decoreer de pizza met de burrata, verse basilicum en rucola.
  • Snijd de burrata open en druppel er een beetje olijfolie, zout en chilivlokken overheen.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.