E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Ter land, ter zee en op de pizza

Deze pizza is allesbehalve standaard, want in plaats van rond is hij vierkant! En het beleg is al net zo bijzonder: mosselen, oesterzwammen en zeekraal zorgen voor een verrassende combinatie. En als klap op de vuurpijl is hij afgemaakt met een romige bechamelsaus.

Antoinette

Recept van
Antoinette

Hartig
(7) reviews

Ingrediƫnten

Pizzadeeg

  • 500 gram bloem
  • 45 gram volkorenmeel
  • 270 gram water
  • 90 gram desem
  • 11 gram zout
  • 14 gram droge gist
  • 200 gram semolina
  • Olijfolie

Pizzasaus

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepels anijslikeur
  • 200 milliliter droge witte wijn

Mosselen

  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gram mosselen
  • 2 stengels venkel
  • 1 citroen
  • Scheutje olijfolie

Decoratie

  • 5 mosselen
  • 100 gram oesterzwammen
  • 200 gram ricotta
  • 100 gram mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Venkeltopjes
  • 1 bosje dille
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bakje zeekraal
  • Grof zeezout

Bereidingswijze

De jury is enthousiast over de smaken op deze pizza. Vooral de bechamelsaus tilt het geheel naar een hoger niveau. Pizza met mosselen, oesterzwammen en zeekraal van Antoinette

Bakbenodigdheden

  • Steelpan
  • Garde
  • Koekenpan
  • Schuimspaan
  • Rasp
  • Pizzasteen

Voorbereiding voor de pizza

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Leg de pizzasteen in de oven.

Pizzadeeg

  • Doe de gist en het water in een bakje en laat dit 10 minuten staan, tot het een beetje gaat schuimen.
  • Doe het gistmengels, bloem en desem in een kom en kneed dit in 10 minuten tot een elastisch deeg.
  • Vet een kom in met een beetje olijfolie.
  • Doe het deeg in de ingevette kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het 20 minuten rijzen.
  • Vouw het deeg een aantal keer en laat het 10 minuten rijzen. Herhaal dit 3 keer voor een mooi en stevig deeg.
  • Verdeel het deeg in stukken van 250 gram.
  • Bol het deeg op door de punten van het deeg naar het midden te vouwen. Laat deze deegballen weer 10 minuten rusten met een theedoek eroverheen.
  • Rol de pizzabodems uit, zorg ervoor dat ze ongeveer 28 centimeter zijn.

Mosselen

  • Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de sjalotten, venkel, citroensap en knoflook toe. Fruit dit op middelhoog vuur.
  • Voeg de mosselen, anijslikeur en witte wijn toe.
  • Haal de koekenpan direct van het vuur, zodra de mosselen geopend zijn.
  • Haal de mosselen uit de schelpjes en verpak ze in aluminiumfolie. Bewaar een paar volle schelpjes voor de garnering.

Pizzasaus

  • Doe de boter in een koekenpan en voeg hier bloem, anijslikeur, ansjovis en wijn aan toe. Maak hier een bechamelsaus van.
  • Voeg zout, peper en een beetje water van de mosselen naar smaak toe.

Opbouw van de pizza

  • Verdeel een laagje saus over het pizzadeeg.
  • Beleg de pizza met de oesterzwammen, ricotta en mozzarella.
  • Bak de pizza in 10 minuten goudbruin.
  • Haal de pizza uit de oven en bestrooi de pizza met Parmezaanse kaas.
  • Verdeel de dille, peterselie, zeekraal en grof zeezout over de pizza.
  • Decoreer de pizza met mosselschelpen.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.