Terug

Planeet Mars

Marcel

Recept van
Marcel

Taart
Makkelijk
(11) reviews

Ingrediënten

Beslag

  • 8 M-maat eieren
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 2 citroenen
  • 180 gram tarwebloem
  • 20 gram maïzena
  • 1 snufje zout

Crumble

  • 1 sinaasappel
  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker

Karamel

  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram roomboter

Creamcheese creme

  • 400 gram boter
  • 400 gram poedersuiker
  • 400 gram roomkaas

Appelvulling

  • 2 appels
  • kaneel

Garnering

  • 1.2 kilo rode marsepein
  • 250 gram witte marsepein
  • 250 gram blauwe marsepein
  • 250 gram groene marsepein
  • 250 gram zwarte marsepein
  • 250 gram oranje marsepein
  • bakje(s) witte spikkels

Bereidingswijze

Beslag

  • Verwarm de oven voor op 170°C hete lucht.
  • Vet een rechthoekig bakblik van 34×24 centimeter in. Knip een stuk bakpapier uit ter grootte van de bodem van het bakblik en leg dit op de bodem. Bestuif de wanden met bloem.
  • Mix eieren en suiker 10-15 minuten op hoge snelheid in een keukenmachine of met een mixer.
  • Rasp de citroenen en voeg rasp toe aan het eimengsel.
  • Zeef bloem, maïzena en zout boven een kom en meng door elkaar. Spatel vervolgens het bloemmengsel door het eimengsel.
  • Schenk het beslag in het bakblik en bak de cake in ongeveer 25 minuten gaar in de warme oven.
  • Haal de cake uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Verhoog de temperatuur naar 180°C.

Crumble

  • Rasp de sinaasappelschil.
  • Meng dit samen met bloem, boter en suiker in een keukenmachine of met de hand kort door elkaar zodat het een kruimelig deeg wordt.
  • Leg dit op bakpapier op een bakplaat.
  • Bak de crumble 10 minuten nadat de cake klaar is en de oven 180°C is.

Karamel

  • Doe suiker en water in een steelpan en zet op laag vuur. Laat karamelliseren tot het een mooie donkere kleur heeft.
  • Schenk slagroom er bij en roer goed door.
  • Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Roer vervolgens boter door de karamel.
  • Laat wat afkoelen.

Creamcheese creme

  • Doe boter en poedersuiker in een keukenmachine en meng dit tien minuten goed door totdat het zacht en romig is.
  • Voeg vervolgens roomkaas toe en klop even goed door.
  • Breng op smaak met karamel.
  • Vul een spuitzak met de crème.

Appelvulling

  • Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en bestuif met kaneel.

Garnering

  • Snijd aan de korte kant van de cake een reep van ongeveer 5 centimeter af om de heuvels op de cake mee te maken.
  • Snijd de cake vervolgens horizontaal door midden. Haal de deksel er af en smeer de helft van de crème-vulling op de bodem. Bestrooi met appelstukjes en crumble. Bestuif met kaneel naar smaak. Dek af met de bovenste cakelaag.
  • Snijd de reep cake in stukken en bouw hiermee heuvels op de cake. Zet ze vast met een beetje crème.
  • Smeer de volledige cake af met crème. Zet in de koeling om op te stijven.
  • Bestuif de werkbank met poedersuiker en pak de rode marsepein er bij. Rol uit tot een rechthoekige plak groot genoeg om de taart mee te bedekken.
  • Haal de taart uit de koeling en bedek voorzichtig met de marsepein. Werk netjes en strak af. Snijd overhangend marsepein weg met een mesje.
  • Knutsel van de overige marsepein decoratie naar wens: maak sterretjes, buitenaardse wezens, stenen; of kies voor een heel ander thema.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.