E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Planeet Mars

Marcel

Recept van
Marcel

Taart
(12) reviews

Ingrediënten

Beslag

  • 8 M-maat eieren
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 2 citroenen
  • 180 gram tarwebloem
  • 20 gram maïzena
  • 1 snufje zout

Crumble

  • 1 sinaasappel
  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker

Karamel

  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram roomboter

Creamcheese creme

  • 400 gram boter
  • 400 gram poedersuiker
  • 400 gram roomkaas

Appelvulling

  • 2 appels
  • kaneel

Garnering

  • 1.2 kilo rode marsepein
  • 250 gram witte marsepein
  • 250 gram blauwe marsepein
  • 250 gram groene marsepein
  • 250 gram zwarte marsepein
  • 250 gram oranje marsepein
  • bakje(s) witte spikkels

Bereidingswijze

Beslag

  • Verwarm de oven voor op 170°C hete lucht.
  • Vet een rechthoekig bakblik van 34×24 centimeter in. Knip een stuk bakpapier uit ter grootte van de bodem van het bakblik en leg dit op de bodem. Bestuif de wanden met bloem.
  • Mix eieren en suiker 10-15 minuten op hoge snelheid in een keukenmachine of met een mixer.
  • Rasp de citroenen en voeg rasp toe aan het eimengsel.
  • Zeef bloem, maïzena en zout boven een kom en meng door elkaar. Spatel vervolgens het bloemmengsel door het eimengsel.
  • Schenk het beslag in het bakblik en bak de cake in ongeveer 25 minuten gaar in de warme oven.
  • Haal de cake uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Verhoog de temperatuur naar 180°C.

Crumble

  • Rasp de sinaasappelschil.
  • Meng dit samen met bloem, boter en suiker in een keukenmachine of met de hand kort door elkaar zodat het een kruimelig deeg wordt.
  • Leg dit op bakpapier op een bakplaat.
  • Bak de crumble 10 minuten nadat de cake klaar is en de oven 180°C is.

Karamel

  • Doe suiker en water in een steelpan en zet op laag vuur. Laat karamelliseren tot het een mooie donkere kleur heeft.
  • Schenk slagroom er bij en roer goed door.
  • Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Roer vervolgens boter door de karamel.
  • Laat wat afkoelen.

Creamcheese creme

  • Doe boter en poedersuiker in een keukenmachine en meng dit tien minuten goed door totdat het zacht en romig is.
  • Voeg vervolgens roomkaas toe en klop even goed door.
  • Breng op smaak met karamel.
  • Vul een spuitzak met de crème.

Appelvulling

  • Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en bestuif met kaneel.

Garnering

  • Snijd aan de korte kant van de cake een reep van ongeveer 5 centimeter af om de heuvels op de cake mee te maken.
  • Snijd de cake vervolgens horizontaal door midden. Haal de deksel er af en smeer de helft van de crème-vulling op de bodem. Bestrooi met appelstukjes en crumble. Bestuif met kaneel naar smaak. Dek af met de bovenste cakelaag.
  • Snijd de reep cake in stukken en bouw hiermee heuvels op de cake. Zet ze vast met een beetje crème.
  • Smeer de volledige cake af met crème. Zet in de koeling om op te stijven.
  • Bestuif de werkbank met poedersuiker en pak de rode marsepein er bij. Rol uit tot een rechthoekige plak groot genoeg om de taart mee te bedekken.
  • Haal de taart uit de koeling en bedek voorzichtig met de marsepein. Werk netjes en strak af. Snijd overhangend marsepein weg met een mesje.
  • Knutsel van de overige marsepein decoratie naar wens: maak sterretjes, buitenaardse wezens, stenen; of kies voor een heel ander thema.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.