Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
 - Tulbandvorm
 - Mengkom
 - Rooster
 - Kwast
 
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 200 gram.
 
Brood
- Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en hak ze grof.
 - Verwarm de melk in een steelpan tot circa 35 graden en los gist en een derde deel van de suiker erin op.
 - Voeg bloem, overige suiker, zout en het melkmengsel aan een mengkom toe en kneed in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje boter toe en kneed tot een samenhangend deeg.
 - Meng de noten door het deeg en laat het deeg in een ingevette kom 15 minuten rijzen.
 - Ga ondertussen verder met de vulling.
 - Haal het deeg uit de kom en vorm het tot een platte lange rechthoek.
 - Bestrijk het deeg met de boter en volg met de kaneelsuiker.
 - Vet de tulband in met een beetje boter.
 - Rol het deeg over de lengte op, plaats in de tulband en laat 30 minuten rijzen.
 - Plaats vervolgens de tulbandvorm in de voorverwarmde oven, draai de temperatuur naar 180 graden en bak het brood in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
 - Stort het brood op een rooster, bestrijk met de gesmolten boter en laat afkoelen.
 
Vulling
- Meng suiker met kaneel en laat de boter zacht worden.
 - Ga verder met het brood.
 
Glazuur
- Meng de roomkaas, 115 gram boter, poedersuiker en vanille extract tot een egale massa en bewaar tot gebruik.
 
Afwerken/decoratie
- Hak de pecannoten grof.
 - Verdeel het glazuur over het brood en garneer met de pecannoten.
 
                        
                                        
                                    
                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.