E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Polvito uruguayo la pea

Polvito uruguayo is een beroemd dessert uit Gran Canaria. Het wordt gemaakt van dulce de leche (Argentijnse karamel), koekjes, room en meringue. Het is gevaarlijk lekker, want na 1 hapje wil je alsmaar door blijven eten. Juliaan heeft dit dessert gebruikt als inspiratie voor deze desserttaart. Met bonbons in dezelfde smaken als garnering is het toetjesfeest compleet.

Juliaan

Recept van
Juliaan

Taart
Goed te doen
(31) reviews

Ingrediënten

Dulce de leche

  • 2 blikjes gecondenseerde melk

Biscuit

  • 4 eieren
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 90 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 15 gram maizena
  • 1 sterke espresso 
  • 10 gram oploskoffie

Hazelnootschuim

  • 150 gram hazelnoten
  • 150 gram eiwit
  • 150 gram poedersuiker
  • 125 gram fijne suiker
  • 30 gram maizena

Slagroom

  • 500 milliliter slagroom
  • 25 gram suiker

Bonbons

  • 500 gram pure chocolade (hoge vloeibaarheid)

Bonbonvulling

  • 175 gram slagroom
  • 125 gram suiker
  • 25 gram glucosestroop
  • 50 gram boter
  • 2 gram zeezout

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat 
  • Bakpapier
  • Hakmolen
  • Taartring van ø 24 centimeter
  • Taartkarton van ø 24 centimeter
  • Acetaatfolie
  • Bonbonvorm
  • Spuitzakken
  • Deegsteker
  • Marmeren plaat
  • Spatels
  • Thermometer

Voorbereiding

  • Maak de dulce de leche ruim van tevoren.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden boven- en onderwarmte. 
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  • Teken 2 ringen van ø 24 centimeter op een bakpapiertje. 

Dulce de leche

  • Verwijder het wikkel van de blikjes. 
  • Doe de dichte blikjes in een grote pan, vul met water tot de blikjes volledig onder water staan. 
  • Kook de blikjes voor 3 uren, zorg dat ze de gehele kooktijd volledig onder water blijven. Vul dus tussendoor steeds water bij. 
  • Laat afkoelen. 

Biscuit

  • Klop de eieren met de suiker luchtig.
  • Voeg de bloem en maizena toe. 
  • Zet een kopje espresso en meng hier de oploskoffie en boter door. 
  • Voeg toe aan het beslag en meng tot een geheel. 
  • Schep het beslag op de bakplaat, strijk glad en bak in zo’n 7 minuten gaar. 
  • Keer de biscuitplak direct om op een stuk bakpapier en laat afkoelen. 
  • Steek met de taartring 3 biscuits uit. 

Hazelnootschuim

  • Verwarm de oven op 180 graden hetelucht. 
  • Rooster de hazelnoten ongeveer 10 minuten, roer regelmatig. 
  • Maal de hazelnoten fijn. 
  • Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden. 
  • Klop het eiwit met de suiker tot stijve pieken.
  • Spatel er voorzichtig de poedersuiker en maïzena doorheen. 
  • Voeg de hazelnoten toe en spatel tot een geheel. 
  • Doe in een spuitzak. 
  • Keer het bakpapier met de 2 getekende ringen om en spuit 2 cirkels hazelnootschuim in de ringen. 
  • Maak kleine toefjes van het overige schuim. 
  • Bak en droog ze voor zo’n 45 minuten in de oven. 

Slagroom

  • Klop de slagroom stevig met de suiker. 
  • Doe in een spuitzak en leg koel tot gebruik. 

Bonbons

  • Smelt de chocolade au bain-marie en tempereer deze op de marmeren plaat.
  • Vul de bonbon mallen en tik alle bubbels eruit. 
  • Giet de mallen weer leeg op de steen en maak de bovenkant van mal schoon. 
  • Zet in de koelkast en laat kristalliseren.
  • Maak ondertussen de bonbonvulling. 
  • Vul de bonbons met de vulling en tik de lucht er uit. 
  • Bedek met chocolade en strijk de overtollige chocolade er af. 
  • Dek af met acetaatfolie en laat rusten in de koeling tot gebruik. 

Bonbonvulling

  • Verdeel een dunne laag suiker over de bodem van een pan en laat smelten. 
  • Voeg een de volgende laag suiker toe en smelt wederom. 
  • Herhaal tot je een karamel hebt die een diep gouden kleur heeft. 
  • Verwarm de slagroom op laag vuur, maar laat niet koken.
  • Voeg de slagroom in 1 keer toe aan de gouden karamel. 
  • Voeg ook de glucosestroop toe en verwarm het geheel tot 108 graden. 
  • Haal van het vuur en voeg de boter toe. 
  • Doe in een kom en laat zo snel mogelijk afkoelen in de vriezer. 
  • Schep in een spuitzak en houd koel tot gebruik. 

Opbouw

  • Leg een schuimplak op het taartkarton en besmeer met de dulce de leche. 
  • Leg hier een biscuitplak op en spuit hier een laag slagroom op. 
  • Smeer een dunne laag dulce de leche op de tweede schuimplak.
  • Leg deze op de slagroom. 
  • Besmeer ook de bovenkant met dulce de leche.
  • Eindig met een biscuitplak bovenop. 
  • Smeer de taart strak af met slagroom en zet in de koeling. 
  • Garneer de taart met bonbons, toefjes dulce de leche en toefjes hazelnootschuim.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.