Terug

Luna new year

Geef deze pompoencake een Aziatische twist door het gebruik van Chai. Perfect voor liefhebbers van Pumpkin Spice Chai Latte.

Mercedes

Recept van
Mercedes

Taart
Cake
Moeilijk
(26) reviews

Ingrediënten

Gekaramelliseerde pecannoten

  • 115 gram fijne kristalsuiker 
  • Snufje zout 
  • 150 gram pecannoten

Pompoencake 

  • 500 gram pompoenpuree
  • 180 gram gekaramelliseerde pecannoten
  • 460 gram bloem 
  • 20 gram bakpoeder 
  • 5 gram kaneel
  • 665 gram kristalsuiker 
  • 4 gram zout 
  • 415 gram zonnebloemolie 
  • 330 gram ei
  • 2 sinaasappelrasp

Chai-botercrème 

  • 250 gram fijne kristalsuiker 
  • 38 gram maizena 
  • 50 gram eidooier 
  • 375 gram volle melk 
  • 10 gram zwarte thee 
  • 4 peulen kardemom, gekneusd 
  • 1 theelepel kaneel 
  • 4 kruidnagels, gekneusd 
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 5 peperkorrels, gekneusd 
  • 125 gram slagroom 
  • 600 gram boter

Sinaasappelcurd

  • 100 milliliter vers sinaasappelsap 
  • 20 milliliter citroensap 
  • Rasp sinaasappel 
  • Rasp halve citroen
  • 100 gram boter 
  • 125 gram fijne kristalsuiker 
  • 5 eidooiers
  • 2 blaadjes gelatine

Garnering

  • 1,5 kilo marsepein
  • 200 gram pure chocolade 
  • Rode kleurstof 
  • 50 gram cacaopoeder 
  • 100 gram poedersuiker 
  • Gouden eetbare verf
  • Gouden balletjes 
  • 50 milliliter slagroom

Bereidingswijze

Pompoencake met sinaasappel en pecannoten

Deze pompoencake zit bomvol kruiden en specerijen, maar geen een smaak overheerst. “Deze taart is goed op smaak en ik vind het wel een taart die ik nog eens wil proeven.” aldus Janny.

Bakbenodigdheden

  • 3 bakvormen met een diameter van 18 centimeter 
  • 3 bakringen met een diameter van 14 centimeter
  • Draakmal
  • Acetaatfolie
  • Tempereersteen
  • Plamuurmes 
  • Schraper botercrème 
  • Dowels 
  • Cornetje 
  • Thermometer 
  • Rolstok marsepein
  • Marsepein-gladstrijker
  • Spuitbus goud

Voorbereiding voor pompoencake

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Week de gelatine in koud water.

Gekarameliseerde pecannoten

  • Rooster de pecannoten op 150 graden. 
  • Maak een droge karamel. 
  • Strooi zout over de warme noten en haal ze door de karamel.
  • Stort uit op een bakplaat en maak er kleine stukjes van zodra ze zijn afgekoeld. 

Pompoencake

  • Meng de olie met de suiker. 
  • Voeg de eieren en het zout toe.
  • Meng de pompoenpuree erdoor. 
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en meng met de natte ingrediënten.
  • Spatel de pecannoten erdoor.  
  • Bak de pompoencake in 45 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Botercrème

  • Breng de melk, thee en kruiden aan de kook. 
  • Roer de eidooier, maizena, suiker en een klein beetje melk tot een papje.
  • Zeef de melk, schenk het papje bij de melk en maak banketbakkersroom. 
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur en klop de boter luchtig. 
  • Voeg in delen de banketbakkersroom toe aan de boter.
  • Zet weg tot de opbouw van de pompoencake.

Sinaasappelcurd

  • Verwarm het sap en de rasp van de sinaasappel, mandarijn en citroen samen met de boter en suiker tot de boter gesmolten is. 
  • Meng met de eidooiers en verwarm al roerend tot 80 graden. 
  • Voeg de geweekte gelatine toe. 

Opbouw van de pompoencake

  • Snijd de pompoencakes door.
  • Doe de chaicrème erin met een laagje sinaasappelcurd en smeer af.
  • Bekleed de pompoencakes met de rode marsepein.
  • Maak de draak van marsepein en maak deze goud. 
  • Maak de bloemen en maak een gouden balletje voor het midden van de bloemen.
  • Maak het konijn van chocolade en maak dit goud.
  • Maak ganache van de slagroom en pure chocolade en maak hier takken van.

Aan de bak met meer volle smaken?

5x Winterse kruidenmixen

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.