Terug

Pompoentaart met spinazie

Anna weet wel raad met pompoen! In deze hartige taart combineert ze 'm met verse spinazie en feta. Lekker!!

Anna

Recept van
Anna

Makkelijk
(36) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 300 gram tarwebloem
  • 1 theelepel zout
  • 150 gram ongezouten roomboter (koud)
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels koud water

Vulling

  • 500 gram flespompoen
  • 200 gram verse spinazie
  • scheutje olijfolie/zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram feta
  • 4 eieren
  • 150 gram crème fraîche
  • 50 gram bloem
  • peper
  • zout
  • 2 takjes verse tijm

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine
  • Quichevorm (Ø 26 centimeter)

Bodem

  • Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe dit in een keukenmachine.
  • Snijd de boter in kleine stukjes en voeg dit toe.
  • Maal dit door elkaar totdat het deeg kruimelig begint te worden.
  • Voeg dan het ei toe samen met het water.
  • Laat het draaien tot er een samenhangend deeg ontstaat.
  • Haal het deeg uit de machine.
  • Kneed het even kort door met de handen zodat er een mooie bal ontstaat.
  • Wikkel het in vershoudfolie.
  • Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Leg het deeg vervolgens op een met bloem bestoven werkblad.
  • Bestuif de deegroller met bloem.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap.
  • Vet de vorm goed in met boter. Gebruik hier eventueel een kwastje voor.
  • Bekleed een quichevorm met het deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem, dit zorgt er voor dat de bodem zo min mogelijk rijst.

Vulling

Een pompoen schillen is best een lastig klusje. Je kunt ervoor kiezen om de pompoen in zijn geheel eerst even te koken of je kunt het doen zoals Anna het doet. In sommige supermarkten kun je ook voorgesneden pompoen kopen.

  • Snijd hiervoor de pompoen in de breedte door.
  • Leg de doorgesneden kant op een snijplank.
  • Ga met een scherp mes vanaf de bovenkant van de pompoen al snijdend langzaam naar beneden. Verwijder zo de hele schil van de pompoen.
  • Snijd de pompoen in kleine blokjes.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht.
  • Verhit alvast wat olie in de wok.
  • Maak de knoflook schoon. Snijd hem heel fijn of gebruik een knoflookpers.
  • Voeg dit toe aan de olie.
  • Als de knoflook mooi goudbruin is, niet te bruin anders wordt hij bitter, kun je de spinazie toevoegen.
  • Bak dit even kort mee.
  • Doe de eieren samen met de crème fraîche, peper, zout, vers gehakte tijm en bloem in een kom.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Verdeel de spinazie over de bodem, daar overheen komen de pompoenblokjes.
  • Giet het eimengsel over de taart.
  • Verkruimel de feta en bestrooi over de hele taart.
  • Bak de taart in 45 min gaar.
  • Controleer of de taart gaar is, door te kijken of het eimengsel gestold is. Zo niet, laat de taart dan nog 5 à 10 min in de oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.