Terug

Pop ‘t goud!

Een sprankelende botercrème met een vleugje cava, een luchtig biscuit met kokos en een flinke portie bladgoud en glitters. Deze feestelijke taart van Nina is een vrolijke gast op elk feestje.

Nina

Recept van
Nina

Makkelijk
(3) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 27 eieren
  • 540 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • 300 gram geraspte kokos
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 6 eetlepels zonnebloemolie

Crèmevulling

  • 800 gram poedersuiker
  • 4000 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 12 eetlepels Cava

Crème afwerking

  • 600 gram boter
  • 600 gram poedersuiker

Opbouw

  • 6 vellen bladgoud
  • gouden pareltjes
  • goudkleurige decoratie suikers
  • Gouden rietjes
  • Staafjes/dowels voor het stapelen van de taart

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Bakplaat
  • Rooster
  • Paletmes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Biscuit

  • Dit biscuit is geschikt voor 3 volle bakplaten. Je kunt het in een keer maken en vervolgens door 3 delen, of je kunt het in 3 keer maken.
  • Klop de eieren met de suiker luchtig.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder, de kokos en de zonnebloemolie toe.
  • Stort het beslag (1/3e deel) op een bakplaat en bak het in 30-40 minuten gaar.
  • Controleer met een satéprikker of het biscuit klaar is en laat volledig afkoelen op een rooster.

Crèmevulling

  • Klop de boter luchtig.
  • Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
  • Klop het mengsel zo wit mogelijk.
  • Voeg de Cava toe en klop nog even kort door.

Crème afwerking

  • Klop de boter luchtig.
  • Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
  • Klop het mengsel zo wit mogelijk.

Opbouw

  • Verdeel elke plak biscuit in 3 delen. 1 groot vierkant, 1 klein vierkant en 1 rechthoek.
  • De 3 grote vierkanten vormen samen 1 taart. Smeer tussen elke laag biscuit een laag crèmevulling.
  • Herhaal dit met de kleine vierkanten en de rechthoeken.
  • Je hebt nu 3 taarten van verschillend formaat.
  • Smeer alle taarten af met de crème afwerking.
  • Stapel de taarten speels op elkaar en zet ze vast met behulp van staafjes/dowels. Begin met het grote vierkant onderop. Daarop de rechthoekige taart en helemaal bovenop de kleine vierkante taart.
  • Ondersteun de taart met de gouden rietjes waar nodig.
  • Decoreer de taart naar wens met het bladgoud, pareltjes en gouden versieringen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.