Benodigdheden
- Rechthoekige bakvorm
 - Deegschraper
 - Deegroller
 - Meetlat
 - Plastic folie
 - Rond spuitmondje maat 14
 - Kwastje
 - Pizzasteen
 
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
 - Vet de bakvorm goed in.
 
Vegan Pie
- Snijd de boter in kleine blokjes en zet deze in de vriezer.
 - Meng de bloem, suiker en zout in een grote kom met de garde door elkaar.
 - Voeg de helft van de boter toe en kneed het door de bloem. Voeg vervolgens de andere helft toe en herhaal dit proces.
 - Kneed vervolgens eerst het water en daarna de wodka door het deeg.
 - Blijf kneden tot er een soepel deeg ontstaat, waar nog wel stukken boter in zichtbaar zijn.
 - Splits het deeg in 5 gelijke delen:  
- Voeg 2 delen samen voor de bodem en maak er een bol van.
 - Houd 1 deel van het witte deeg apart voor de versiering van de bovenkant en maak hier ook een bal van.
 - Voeg aan de resterende 2 delen het bietenpoeder toe. Kneed dit weer door het deeg en maak er een bol van.
 
 - Pak de deegbollen in met plasticfolie en leg ze ongeveer 15 tot 30 minuten in vriezer om te koelen.
 
Curry
- Snijd de uien in ringen en de tofu in blokjes.
 - Karameliseer de uienringen in olie voor ongeveer 15 tot 20 minuten.
 - Voeg de knoflook, tamarinde pasta, chilipoeder, suiker, zout en de kurkumapoeder toe.
 - Roerbak 1 minuut en voeg vervolgens 400 milliliter kokosmelk toe. Voeg zo nodig voor de juiste dikte van de saus nog meer kokosmelk toe naar smaak.
 - Voeg de blokjes tofu toe.
 - Laat de curry afkoelen.
 
Mangochutney
- Snijd het vruchtvlees uit de 2 mango’s.
 - Zet een pan op halfhoog vuur en voeg de olie toe.
 - Als de olie heet is, voeg dan de kruiden toe.
 - Verhit tot het mosterdzaad opspringt.
 - Voeg de mangoblokjes, zout en suiker toe.
 - Draai het vuur laag en stoof de mango in 10 tot 15 minuten gaar tot een dikke textuur.
 - Haal de kaneelstokjes uit de chutney.
 
Opbouw
- Haal de deegbol voor de bodem uit vriezer, rol dit uit tot 3 millimeter dikte en bekleed er de ingevette bakvorm mee.
 - Prik met een vork gaten in bodem.
 - Verdeel de curry er gelijkmatig over.
 - Haal het rode deeg uit vriezer en rol dit uit tot 2 – 3 millimeter dikte.
 - Bedek de pie met het rode deeg en duw de randen rondom vast met een vork.
 - Haal de laatste witte deegbol uit vriezer en rol dit uit tot 2 – 3 millimeter dikte voor de versiering van de bovenkant.
 - Snijd de versiering uit het witte deeg, snijd met de ronde spuitmond de randen van de postzegel.
 - Plak het deeg met water op de bovenkant van de pie.
 - Meng de slagroom met een snuf suiker en bestrijk hiermee de pie.
 - Bak de pie in ongeveer 30 tot 40 minuten af op een pizzasteen onderin de voorverwarmde oven.
 - Serveer de pie met de mangochutney.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.