Deeg
- Vet een quichevorm in met boter.
 - Meng in de keukenmachine 250 gram bloem, zout en de eetlepel suiker.
 - Meng de boter door het mengsel en voeg resterende 60 gram bloem toe.
 - Doe het mengsel in een grote kom.
 - Voeg water toe en kneed met de hand totdat het water goed gemengd is.
 - Laat even rusten in de koelkast en rol het daarna uit tot de gewenste grootte.
 - Bekleed de vorm met het deeg en zet weg in de koelkast.
 - Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en maak de vulling.
 
Vulling
- Was de prei en snijd in ringen.
 - Harde onderkanten van asperges verwijderen en de rest in diagonale stukjes snijden.
 - Rasp de kaas en snijd de ham in stukken.
 - Doe de boter in een koekenpan en bak de prei en asperges 6-8 minuten.
 - Klop in een grote kom de eieren en slagroom tot een geheel.
 - Voeg de kaas, het aspergemengsel, de ham en zout en peper toe.
 - Doe het mengsel in de bakvorm met het deeg.
 
Afbakken
- Dek de hartige taart af met aluminiumfolie en bak de quiche 45 minuten in de hete oven.
 - Verwijder de aluminiumfolie en bak nog eens 10 minuten.
 - Haal de quiche uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.