Terug

Quiche met gegrilde groenten

Rutger

Recept van
Rutger

Makkelijk
(25) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • zout
  • 333 gram bloem
  • 167 gram koude boter
  • 2 eieren

Geroosterde groenten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • verse rozemarijn
  • provencaalse kruiden
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 250 gram magere gerookte spekblokjes

Vulling

  • 200 gram creme fraîche
  • 4 eieren
  • 75 gram geraspte gruyere kaas
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een quichevorm in en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.

Deeg

  • Doe boter, bloem en zout in de foodprocessor en mix tot een grof kruim.
  • Voeg de twee eieren toe en mix tot een deeg. Leg te rusten in de koelkast.

Geroosterde groenten

  • Maak alle groenten schoon en snijd in mooie stukken (niet te klein).
  • Doe alles in een braadslee met peper, zout, Provenciaalse kruiden, olijfolie en de rozemarijn aan de tak. Hussel door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met olie en kruiden.
  • Rooster 30 minuten in de hete oven.Schep af en toe om.
  • Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan.
  • Haal de groenten uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C.

Deeg II

  • Rol het deeg uit tot 2 à 3 millimeter dikte en bekleed de vorm ermee.
  • Laat het deeg ruim over de rand hangen.
  • Prik de bodem in met een vork, leg bakpapier erop en verdeel de blindbakvulling erover.
  • Zet nog even terug in de koelkast om op te stijven.
  • Bak de bodem 15 minuten blind.
  • Verwijder de blindbakvulling en snijd de bovenkanten voorzichtig recht af langs de rand.
  • Bak de bodem nog 5-10 minuten zonder vulling.

Vulling

  • Klop eieren met de crème fraîche.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Het mag redelijk zout zijn, dit trekt nog in de groenten.
  • Goed kloppen. Klop als laatste de 75 gram geraspte gruyere erdoor.
  • Verdeel de groenten en spekjes over de bodem.
  • Overgiet met de vulling en bestrooi met kaas.
  • Bak de quiche 45 minuten in de oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.