Terug

Red velvet cheesecake

Een machtig-mooie cheesecake. Het zuurtje van de cranberry snijdt subtiel door de roomkaas- en witte chocoladevulling heen.

Martine

Recept van
Martine

Moeilijk
(39) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 200 gram bloem
  • 2 mespuntje zout
  • 10 gram cacaopoeder
  • 2 eetlepels rode kleurstof
  • 200 milliliter karnemelk
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 240 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel azijn

Cranberry compote

  • 1 gelatine blaadje
  • 1 limoen
  • 100 milliliter rode port
  • 100 gram suiker
  • 350 gram cranberry’s

Cheesecakevulling

  • 1 citroen
  • 300 gram roomkaas
  • 300 milliliter slagroom
  • 120 gram witte basterdsuiker

Witte chocoladeroom

  • 350 gram witte chocolade
  • 600 gram roomkaas
  • 300 gram poedersuiker
  • 20 gram boter
  • 2 theelepels vanille-extract

Samenstellen

  • 100 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een bakring met diameter van 20 centimeter klaar.

Cake

  • Meng bloem met zout en cacaopoeder in een kom.
  • Los in een maatbeker de kleurstof op in de karnemelk.
  • Klop in een mengkom boter en suiker tot een licht en luchtig mengsel.
  • Voeg eieren en vanille-extract toe en klop goed door.
  • Voeg om en om het bloemmengsel en de karnemelk toe. Roer goed door. Eindig met bloem en roer tot een egaal beslag.
  • Maak een papje van bakpoeder en azijn en meng dit door het beslag.
  • Schenk het beslag op de bakplaat en strijk met een paletmes uit tot een dunne egale plak.
  • Bak de cake in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Laat goed afkoelen op een rooster.

Cranberry compote

  • Week het gelatine blaadje ongeveer 10 minuten in koud water.
  • Rasp de schil van de limoen en pers het sap boven een bakje.
  • Kook in ongeveer 30 minuten de port samen met suiker, limoensap en -rasp en cranberry’s tot de cranberry’s openspringen en het vocht stroperig is.
  • Roer de uitgeknepen gelatine door de compote tot opgelost.
  • Laat afkoelen en opstijven.

Cheesecakevulling

  • Was de citroen, rasp de schil en pers het sap boven een schaaltje.
  • Roer in een mengkom roomkaas los met een scheutje slagroom, citroenrasp en 2/3e van het citroensap.
  • Voeg de rest van de slagroom en suiker toe en klop tot een stevig mengsel.
  • Laat opstijven in de koelkast

Witte chocoladeroom

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Roer roomkaas met poedersuiker tot een glad mengsel.
  • Smelt boter in een steelpannetje.
  • Voeg boter samen met vanille-extract toe aan het roomkaasmengsel en klop 5 minuten goed door.
  • Giet als laatste in een dun straaltje voorzichtig de witte chocolade erdoor en blijf goed kloppen tot een glad mengsel.
  • Laat afkoelen en opstijven.

Samenstellen

  • Gebruik de bakring en druk 3 cakes uit de bakplaatcake.
  • Maak de bakring schoon en leg op een werkplank. De taart wordt hierin opgebouwd.
  • Leg een rode cake onderin de bakring. Beleg de cake met de helft van de cheesecakevulling.
  • Giet een laagje cranberry compote op de vulling.
  • Bedek met de tweede cake en herhaal. Eindig met de derde plak cake.
  • Laat even opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de bakring.
  • Smeer de cake volledig af met witte chocoladeroom en spuit mooi af.
  • Rasp grove stukken van de witte chocolade.
  • Decoreer de taart met de rast en eventueel overgebleven compote.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.