E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Rocking Around the Christmas Tree

Farida

Recept van
Farida

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Red velvetcake

  • 720 gram boter
  • 900 gram fijne kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 900 gram patentbloem
  • 120 gram cacaopoeder
  • 7 eetlepels rode kleurstof
  • 720 gram karnemelk
  • 2.5 theelepel baking soda
  • 2 eetlepels witte wijnazijn

Kerstballen

  • 200 gram rode candy melt
  • goudspray

Roomkaasglazuur

  • 1000 gram monchou
  • 500 gram boter
  • 625 gram poedersuiker
  • 2.5 theelepel vanille-extract

Samenstellen

  • groene kleurstof
  • 50 gram rolfondant met vanillesmaak
  • gele kleurstof
  • goudspray
  • gouden suikerparels

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Vet bakvormen met een diameter van 20, 17,5, 15 en 10 centimeter in met boter en bestuif met wat bloem.

Red velvetcake

  • Klop de boter samen met de suiker bleek en luchtig in de mixer.
  • Voeg één voor één de eieren toe en vervolgens de vanille-extract.
  • Zeef in een kom de bloem samen met de cacaopoeder.
  • Meng kleurstof met de karnemelk.
  • Zet de mixer in de laagste stand en voeg een deel van de karnemelk toe en klop tot alles is vermengd.
  • Voeg daarna de helft van de bloem toe en meng alles goed door.
  • Herhaal met de rest van de karnemelk en bloem tot alles is gemengd.
  • Klop de massa op de hoogste stand tot een egaal beslag.
  • Zet de mixer weer in de laagste stand. Voeg baking soda en azijn toe en laat ongeveer 2 minuten op de hoogste stand kloppen.
  • Giet het beslag in de ingevette bakvormen en bak voor ongeveer 40 minuten in de oven.

Kerstballen

  • Smelt de rode candy melts au bain-marie en giet in een spuitzak.
  • Spuit kleine dopjes op een transparante sheet en druk hier lichtjes een transparante sheet bovenop.
  • Laat de kleine ronde chocolaatjes uitharden en spuit ze daarna licht met de goudspray.

Roomkaasglazuur

  • Klop de roomkaas en boter tot een glad mengsel en voeg geleidelijk de poedersuiker en vanille-extract toe. Klop tot een egaal glazuur.
  • Schep een deel van de roomkaasglazuur uit de kom en schep in een spuitzak.

Samenstellen

  • Snijd de cakes in tweeën, spuit op elke plak cake een laag roomkaasglazuur en stapel de cakes op elkaar in de vorm van een toren.
  • Snijd de caketoren van boven naar beneden bij in de vorm van een kegel en smeer af met een dun laagje roomkaasglazuur.
  • Kleur het resterende roomkaasglazuur groen en schep over in een spuitzak met een blad spuitmondje.
  • Spuit rondom vanaf de onderkant blaadjes naar boven toe en creëer een kerstboom.
  • Kleur de fondant geel en rol uit. Steek er een ster uit, spuit de ster met de goudspray en bevestig op een cocktailprikker.
  • Versier de kerstboom met de rode chocoladekerstballen, sterren, gouden suikerparels en prik de ster op de top van de kerstboom.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.