Terug

Rocking Around the Christmas Tree

Farida

Recept van
Farida

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Red velvetcake

  • 720 gram boter
  • 900 gram fijne kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 900 gram patentbloem
  • 120 gram cacaopoeder
  • 7 eetlepels rode kleurstof
  • 720 gram karnemelk
  • 2.5 theelepel baking soda
  • 2 eetlepels witte wijnazijn

Kerstballen

  • 200 gram rode candy melt
  • goudspray

Roomkaasglazuur

  • 1000 gram monchou
  • 500 gram boter
  • 625 gram poedersuiker
  • 2.5 theelepel vanille-extract

Samenstellen

  • groene kleurstof
  • 50 gram rolfondant met vanillesmaak
  • gele kleurstof
  • goudspray
  • gouden suikerparels

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Vet bakvormen met een diameter van 20, 17,5, 15 en 10 centimeter in met boter en bestuif met wat bloem.

Red velvetcake

  • Klop de boter samen met de suiker bleek en luchtig in de mixer.
  • Voeg één voor één de eieren toe en vervolgens de vanille-extract.
  • Zeef in een kom de bloem samen met de cacaopoeder.
  • Meng kleurstof met de karnemelk.
  • Zet de mixer in de laagste stand en voeg een deel van de karnemelk toe en klop tot alles is vermengd.
  • Voeg daarna de helft van de bloem toe en meng alles goed door.
  • Herhaal met de rest van de karnemelk en bloem tot alles is gemengd.
  • Klop de massa op de hoogste stand tot een egaal beslag.
  • Zet de mixer weer in de laagste stand. Voeg baking soda en azijn toe en laat ongeveer 2 minuten op de hoogste stand kloppen.
  • Giet het beslag in de ingevette bakvormen en bak voor ongeveer 40 minuten in de oven.

Kerstballen

  • Smelt de rode candy melts au bain-marie en giet in een spuitzak.
  • Spuit kleine dopjes op een transparante sheet en druk hier lichtjes een transparante sheet bovenop.
  • Laat de kleine ronde chocolaatjes uitharden en spuit ze daarna licht met de goudspray.

Roomkaasglazuur

  • Klop de roomkaas en boter tot een glad mengsel en voeg geleidelijk de poedersuiker en vanille-extract toe. Klop tot een egaal glazuur.
  • Schep een deel van de roomkaasglazuur uit de kom en schep in een spuitzak.

Samenstellen

  • Snijd de cakes in tweeën, spuit op elke plak cake een laag roomkaasglazuur en stapel de cakes op elkaar in de vorm van een toren.
  • Snijd de caketoren van boven naar beneden bij in de vorm van een kegel en smeer af met een dun laagje roomkaasglazuur.
  • Kleur het resterende roomkaasglazuur groen en schep over in een spuitzak met een blad spuitmondje.
  • Spuit rondom vanaf de onderkant blaadjes naar boven toe en creëer een kerstboom.
  • Kleur de fondant geel en rol uit. Steek er een ster uit, spuit de ster met de goudspray en bevestig op een cocktailprikker.
  • Versier de kerstboom met de rode chocoladekerstballen, sterren, gouden suikerparels en prik de ster op de top van de kerstboom.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.