E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Rotterdam bij nacht

Een heerlijke taart met een knapperig koekje. Niet-Rotterdammers opgelet: Hij is uiteraard ook te maken in een stad naar keuze!

Nicole

Recept van
Nicole

Taart
Goed te doen
(2) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 750 gram patentbloem
  • 24 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 750 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 750 gram boter
  • 12 eieren
  • 550 gram tutti frutti
  • 375 gram rozijnen
  • 4 theelepels kaneel
  • 2 theelepels nootmuskaatpoeder
  • 1.5 theelepel gemberpoeder
  • 1.5 theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels zout

Gemberkoek

  • 750 gram bloem
  • 240 gram bruine basterdsuiker
  • 240 gram stroop
  • 340 gram boter
  • 1.5 ei
  • 1.5 eidooier
  • 1.5 eetlepel kaneel
  • 1.5 eetlepel gemberpoeder
  • 3 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels zout

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Spatel
  • Bakblik Ø 25
  • Bakblik Ø 20
  • Bakblik Ø 15
  • Bakpapier
  • Paletmes
  • Draaiplateau
  • Deegschraper
  • Pizzasnijder
  • Deegroller
  • Spuitzak
  • Spuitmondje
  • Taartkarton Ø 15
  • Taartkarton Ø 20
  • Taartkarton Ø 25
  • Rietjes (dik)

Voorbereidingen

  • Verhit de oven voor op 160 graden.

Cake

  • Klop boter en suiker in een mengkom luchtig.
  • Snijd ondertussen tutti frutti in kleine stukjes.
  • Meng vervolgens tutti frutti met rozijnen en bloem in een andere mengkom.
  • Voeg kruiden bij het botermengsel, volg met het zout en voeg vervolgens één voor één de eieren toe en klop goed door.
  • Voeg tot slot bloem en het gedroogde fruit toe en meng kort.
  • Bekleed de bakblikken met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter.
  • Verdeel het beslag over de bakblikken en plaats deze 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Gemberkoek

  • Meng in de keukenmachine boter, suiker en stroop tot een romig mengsel.
  • Voeg één voor één de eieren en de eierdooiers toe.
  • Voeg vervolgens bloem, kruiden en zout in delen toe en meng goed.
  • Plaats het deeg 10 minuten in de vriezer en laat stevig worden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol daarop het deeg met een deegroller tot een rechte platte plak.
  • Snijd met een scherp mes verschillende Rotterdamse elementen uit de deegplak: skyline van Rotterdam (2 delen), Euromast, Maas met meerpalen (3 delen) en 9 boogjes van de markthal.
  • Plaats de uitgesneden koeken in de voorverwarmde oven en bak in 15 minuten gaar.
  • Leg de koeken in de vorm van de Maas met meerpalen na het bakken op de vorm van de onderste cake-laag.
  • Plaats de andere koeken op dezelfde manier op een bakblik of pan die net iets groter is dan de laag waar deze op moeten komen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.