E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Royale chocoladetaart

Georges

Recept van
Georges

Taart
Makkelijk
(5) reviews

Ingrediënten

Cakes

  • 580 gram pure chocolade, in stukjes
  • 500 milliliter water
  • 375 gram zachte boter
  • 5 eieren
  • 666 gram basterdsuiker
  • 666 gram bloem
  • 33 gram bakpoeder
  • snuf zout

Frambozenroom

  • 100 gram frambozen
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • rode kleurstof (gel)

Bramenroom

  • 100 gram bramen
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • blauwe kleurstof (gel)

Kokosroom

  • 100 milliliter slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram geraspte kokos

Ganache

  • 300 gram pure chocolade, in stukjes
  • 170 milliliter room
  • 30 gram boter
  • rode kleurstof (gel)

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Leg twee springvormen met een diameter van 12,5 centimeter, twee met een diameter van 20 centimeter en twee met een diameter van 30 centimeter klaar, vet ze in en bestuif met bloem.
  • Heeft u niet zo veel springvormen? Dan kunt u van iedere afmeting één springvorm gebruiken en de afgekoelde cakes horizontaal halveren tijdens het samenstellen. Let dan wel goed op dat de cakes tijdens het bakken niet te bruin worden. Bedek de springvorm eventueel tegen het eind van de baktijd met een stuk aluminiumfolie om verbranden te voorkomen terwijl de binnenkant nog gaar bakt.

Cakes

  • Smelt de chocolade, het water en de boter au bain-marie.
  • Klop in een kom de eieren met de suiker luchtig op.
  • Zeef in een andere kom de bloem met de bakpoeder en het zout.
  • Meng het luchtige eimengsel door het chocolademengsel.
  • Spatel vervolgens voorzichtig het bloemmengsel erdoor.
  • Verdeel het beslag over de springvormen.
  • Bak de cakes circa 60 minuten. LET OP! De kleinere cakes zijn eerder gaar.
  • Controleer de gaarheid van de cakes door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de cakes gaar.
  • Haal de cakes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Frambozenroom

  • Pureer de frambozen.
  • Verwarm de gepureerde frambozen.
  • Klop de slagroom stijf met de klopfix en de rode kleurstof.
  • Meng de frambozen met de slagroom tot het helemaal rood is gekleurd.
  • Zet het in de koelkast om op te stijven.

Bramenroom

  • Pureer de bramen.
  • Verwarm de gepureerde bramen.
  • Klop de slagroom stijf met de klopfix en de blauwe kleurstof.
  • Meng de frambozen met de slagroom tot het helemaal blauw is gekleurd.
  • Zet het in de koelkast om op te stijven.

Kokosroom

  • Klop de slagroom stijf.
  • Meng de roomkaas, de poedersuiker en de kokos.
  • Meng het roomkaasmengsel met de slagroom.

Ganache

  • Smelt de chocolade samen met de room au bain-marie.
  • Klop de boter en de rode kleurstof erdoorheen.
  • Zet het in de koelkast om op te stijven.

Samenstellen

  • Leg de grootse cakelaag op een bord. Smeer de blauwe bramenroom op de cake en doe de andere grootste cakelaag erop.
  • Leg de middelgrote cakelaag bovenop de grote cakelaag. Smeer de witte kokosroom op de middelgrote cakelaag en doe de andere middelste cakelaag erop.
  • Leg de kleinste cakelaag bovenop de middelgrote cakelaag. Smeer de rode frambozenroom op de kleinste cakelaag en doe de andere kleinste cakelaag erop.
  • Bedek de gehele buitenkant met de chocoladeganache.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.