E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Roze Juweel

Deze biscuitrol is gevuld met een zachte vulling van roomkaas, monchou en witte chocolade. Hij is lekker fris door de verse frambozen en aardbeien. Het geheel wordt gegarneerd met pistachenootjes. Een echte roze juweel die je fantastisch als dessert kunt serveren!

Marieke

Recept van
Marieke

Taart
(16) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 7 eieren
  • 210 gram suiker
  • 105 gram bloem
  • 50 gram custard
  • 55 gram maizena
  • 35 gram boter

Roomkaasvulling

  • 500 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram monchou
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 vanillestokje
  • 150 gram witte chocolade
  • 1 limoen

Frambozensaus

  • 250 gram frambozenpuree
  • 50 gram fijne suiker
  • 2 gelatineblaadjes

Garnering

  • 200 gram pistachenootjes
  • 250 gram Aardbeien
  • Verse frambozen
  • Bladgoud

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Staafmixer 
  • Thermometer 
  • Schone theedoek 
  • Spuitzakken

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Leg de theedoek klaar en bestrooi met wat suiker. 
  • Week de gelatine in koud water. 

Biscuit

  • Smelt de boter en laat afkoelen. 
  • Klop de eieren met de suiker au bain-marie tot 37 graden. 
  • Doe in de kom van de mixer en klop koud tot een stevig en luchtig beslag. 
  • Zeef de bloem, custard en maizena en spatel door het beslag. 
  • Spatel tot slot de boter voorzichtig door het beslag. 
  • Verdeel gelijkmatig over de bakplaat. 
  • Bak het biscuit in 6-8 minuten gaar. 
  • Keer gelijk na het bakken met bakplaat en al ondersteboven op de theedoek. 
  • Laat afkoelen en verwijder de bakplaat als het biscuit is afgekoeld. 

Roomkaasvulling

  • Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen. 
  • Klop de slagroom stijf en zet in de koeling. 
  • Meng de mascarpone, monchou, poedersuiker, vanille extract en het merg van het vanillestokje goed door elkaar. 
  • Voeg de rasp van de limoen toe. 
  • Voeg ook de afgekoelde chocolade toe. 
  • Voeg ⅓ van de slagroom toe en maak familie. 
  • Voeg daarna de rest van de slagroom toe en spatel tot een geheel. 
  • Zet in de koeling tot gebruik. 

Frambozensaus

  • Meng de suiker met de frambozenpuree. 
  • Verwarm de gelatine in een pannetje en voeg het toe aan de frambozenpuree. 
  • Mix met de staafmixer tot een geheel. 
  • Zet koud weg tot gebruik. 

Garnering

  • Verwarm de oven op 200 graden en rooster de pistachenootjes ongeveer 10 minuutjes tot ze beginnen te verkleuren. 
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. 

Opbouw

  • Doe de roomkaasvulling in een spuitzak en maak lange banen op de biscuit. 
  • Houd de laatste 10 centimeter vrij. 
  • Leg een rij framboosjes op de vulling. 
  • Leg een stukje verder een rij aardbeien.
  • Daarna weer een rij frambozen en weer een rij aardbeien. 
  • Maak met een lepel wat strepen frambozensaus over de room met fruit. 
  • Rol de biscuit voorzichtig op met behulp van een vel bakpapier, zodat je hem lekker strak kunt oprollen. 
  • Doe de rol in een theedoek, rol nog een keer strak op en draai de uiteinden van de doek strak op. 
  • Leg dit pakketje in de koeling en laat opstijven. 
  • Haal de rol voorzichtig uit de doek. 
  • Bestrijk de buitenkant met de overgebleven room. 
  • Snijd de frambozen doormidden en leg ze met de binnenkant naar buiten in rijen op de rol. 
  • Snij de rol aan beide kanten bij. 
  • Hak de pistachenootjes fijn en strooi die erover heen. 
  • Decoreer met bladgoud. 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.