Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Staafmixer
- Thermometer
- Schone theedoek
- Spuitzakken
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de theedoek klaar en bestrooi met wat suiker.
- Week de gelatine in koud water.
Biscuit
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Klop de eieren met de suiker au bain-marie tot 37 graden.
- Doe in de kom van de mixer en klop koud tot een stevig en luchtig beslag.
- Zeef de bloem, custard en maizena en spatel door het beslag.
- Spatel tot slot de boter voorzichtig door het beslag.
- Verdeel gelijkmatig over de bakplaat.
- Bak het biscuit in 6-8 minuten gaar.
- Keer gelijk na het bakken met bakplaat en al ondersteboven op de theedoek.
- Laat afkoelen en verwijder de bakplaat als het biscuit is afgekoeld.
Roomkaasvulling
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
- Klop de slagroom stijf en zet in de koeling.
- Meng de mascarpone, monchou, poedersuiker, vanille extract en het merg van het vanillestokje goed door elkaar.
- Voeg de rasp van de limoen toe.
- Voeg ook de afgekoelde chocolade toe.
- Voeg ⅓ van de slagroom toe en maak familie.
- Voeg daarna de rest van de slagroom toe en spatel tot een geheel.
- Zet in de koeling tot gebruik.
Frambozensaus
- Meng de suiker met de frambozenpuree.
- Verwarm de gelatine in een pannetje en voeg het toe aan de frambozenpuree.
- Mix met de staafmixer tot een geheel.
- Zet koud weg tot gebruik.
Garnering
- Verwarm de oven op 200 graden en rooster de pistachenootjes ongeveer 10 minuutjes tot ze beginnen te verkleuren.
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
Opbouw
- Doe de roomkaasvulling in een spuitzak en maak lange banen op de biscuit.
- Houd de laatste 10 centimeter vrij.
- Leg een rij framboosjes op de vulling.
- Leg een stukje verder een rij aardbeien.
- Daarna weer een rij frambozen en weer een rij aardbeien.
- Maak met een lepel wat strepen frambozensaus over de room met fruit.
- Rol de biscuit voorzichtig op met behulp van een vel bakpapier, zodat je hem lekker strak kunt oprollen.
- Doe de rol in een theedoek, rol nog een keer strak op en draai de uiteinden van de doek strak op.
- Leg dit pakketje in de koeling en laat opstijven.
- Haal de rol voorzichtig uit de doek.
- Bestrijk de buitenkant met de overgebleven room.
- Snijd de frambozen doormidden en leg ze met de binnenkant naar buiten in rijen op de rol.
- Snij de rol aan beide kanten bij.
- Hak de pistachenootjes fijn en strooi die erover heen.
- Decoreer met bladgoud.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.