Terug

Rozemarijn, walnoten pesto focaccia

Ruth

Recept van
Ruth

Hartig
Expert
(0) reviews

Ingrediënten

Focaccia

  • 1 takje rozemarijn
  • 300 gram tarwebloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 theelepel zout
  • 175 milliliter lauw water
  • olijfolie

Pesto

  • 50 gram walnoten
  • 25 gram peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram geraspte grana padano kaas
  • 1 citroen
  • 120 milliliter olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper (gemalen)

Bereidingswijze

Focaccia

  • Hak de naalden van de rozemarijn fijn. Meng in een kom met bloem, gist, water en zout. Kneed even kort door.
  • Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met olie ingevette werkvlak in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Vorm een bal en laat deze in een kom bedekt met huishoudfolie op een warme plek ongeveer 30-60 minuten rijzen.

Pesto

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel de walnoten over een bakplaat en laten 8-10 minuten licht roosteren.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Hak de peterselie in een keukenmachine of hakmolen met 1 theelepel zout en de knoflook fijn.
  • Voeg de afgekoelde walnoten en de grana padano kaas toe en hak die ook fijn.
  • Schenk al mixend geleidelijk de olie bij het mengsel tot een dikke pesto ontstaat.
  • Roer citroen rasp en -sap er door.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Bakken

  • Haal het deeg uit de kom en druk op een met olie ingevette bakplaat tot een rechthoek uit van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Verdeel de pesto erover en druk met de vingers diepe putjes in het deeg.
  • Dek het deeg af met folie en laat opnieuw 20-30 minuten rijzen op een warme plek.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Bak de foccacia in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.