Terug

Sarah met kastanje-mosterdavulling

Sarena

Recept van
Sarena

Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 130 gram blanke amandelen
  • 265 gram roomboter
  • 190 gram fijne kristalsuiker
  • 1 citroen (rasp)
  • 3 eidooiers
  • 340 gram patentbloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei voor het bestrijken

Bitterkoekjes

  • 150 gram blanke amandelen
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel amandelextract

Vulling

  • 100 gram blanke amandelen
  • 200 gram gekookte kastanjes
  • 250 gram mostarda di frutta mista
  • 200 gram pruimenjam
  • 50 gram cacaopoeder
  • 50 gram rozijnen
  • 25 gram pijnboompitten

Marsepein

  • 200 gram blanke amandelen
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
  • kleurstof (huidskleur)
  • rode kleurstof
  • gele kleurstof
  • groene kleurstof
  • kleurstof (roze)

Royal icing

  • 300 gram poedersuiker
  • 60 gram eiwit
  • 0.5 theelepel citroensap

Garnering

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram blanke amandelen
  • 1 doosje bigarreaux

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm oven voor op 220ºC.
  • Snijd een Sarah vorm uit een stuk bakpapier.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Deeg

  • Maal amandelen fijn in een keukenmachine.
  • Hel over in een mengkom en mix de boter en suiker erdoor.
  • Rasp citroen en voeg rasp en dooiers toe aan het amandelmengsel. Mix tot een glad mengsel ontstaat.
  • Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en kneed tot egaal deeg.
  • Druk het deeg plat, wikkel in huishoudfolie en laat rusten in de koelkast.

Bitterkoekjes

  • Maal amandelen samen met suiker en eiwit in de keukenmachine tot een beslag.
  • Voeg amandelextract toe en meng nog even door.
  • Doe het beslag in een spuitzak met kleine rond spuitmond.
  • Spuit kleine koekjes van ongeveer 2 centimeter op het bakpapier en bak in circa 10 tot 12 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verlaag de oventemperatuur tot 190ºC.

Vulling

  • Maal amandelen, kastanjes, mostarda en bitterkoekjes los van elkaar fijn in de keukenmachine.
  • Doe alle gemaalde ingrediënten samen in een mengkom en roer door elkaar. Voeg de helft van het mostradasap toe.
  • Roer pruimenjam, cacaopoeder, rozijnen en pijnboompitten door de vulling tot alles goed gemengd is.

Samenstellen en bakken

  • Haal het deeg uit de koelkast.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Leg 1 stuk terug in koelkast. Rol het andere deel uit tot een plak van circa 4 millimeter dikte.
  • Snijd de Sarah uit met behulp van de vorm.
  • Leg de pop op de tweede bakplaat.
  • Verdeel de vulling over de pop. Houd een rand van circa 0.5 centimeter vrij en bestrijk deze met losgeklopt ei.
  • Rol het tweede stuk deeg uit en leg over de vulling. Druk de randen goed aan en snijd overtollig deeg af in de vorm van de Sarah.
  • Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte ei en bak in circa 30 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Marsepein

  • Maal amandelen en poedersuiker fijn in een keukenmachine tot een egale massa.
  • Mix eiwit erdoor tot een soepel marsepein ontstaat.
  • Kneed het nog eens goed door met de hand.
  • Verdeel in 1 groot en 4 kleine stukken. Breng het grote deel op kleur met de huidkleurige kleurstof. Meng de overige kleuren door de andere delen.

Royal icing

  • Zeef poedersuiker boven een mengkom.
  • Klop met een garde de eiwitten erdoor tot een glad papje.
  • Voeg als laatste het citroensap toe.
  • Klop goed door tot stevige maar vloeibare icing. Blijft het te dik: voeg wat water toe, maar pas op dat het niet te dun wordt.

Garnering

  • Rol een stuk bakpapier tot een klein cornetje. Plak de uiteindes vast met plakband.
  • Smelt chocolade au-bain-marie en giet in het cornetje.
  • Garneer Sarah met marsepein, royal icing, amandelen, bigarreaux en gesmolten chocolade.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.