E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Sloffenbodem van Robèrt

Robèrt geeft je het recept voor de ultieme sloffenbodem. Deze bodem kun je naar eigen smaak beleggen. Bijvoorbeeld met banketbakkersroom, abrikozenvulling en fruit.

Taart
(473) reviews

Ingrediënten

Sloffenbodem

  • 208 gram Zeeuwse bloem
  • 140 gram patentbloem
  • 1 ei
  • 225 gram boter
  • 190 gram basterdsuiker
  • 0.5 citroen (rasp)
  • 11 gram bakpoeder
  • 2 gram koolzuur
  • 0.25 theelepel zout
  • 150 gram amandelspijs

Bereidingswijze

Klassieke aardbeienslof makenDit is een recept voor een klassieke langwerpige sloffenbodem. Op de afbeelding van gebakje met een dakje zie je een kleine ronde sloffenbodem. Wil je weten hoe je die maakt? Bekijk de bakvideo.

Bakbenodigdheden

  • Sloffenring

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

Sloffenbodem maken

  • Zeef de bloem.
  • Klop het ei los.
  • Doe de boter, suiker, de helft van het ei, citroenrasp, beide soorten bloem, bakpoeder, koolzuur en zout in een kom en meng dit tot een samenhangend deeg. Als je geen koolzuur hebt, kun je het vervangen door baking soda.
  • Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 centimeter dikte en steek er met de sloffenring de vorm uit.
  • Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop de amandelspijs soepel met de andere helft van het ei. Doe in een spuitzak.
  • Verdeel de amandelspijs netjes over de bodem en houd circa 1,5 centimeter van de rand vrij.
  • Bak in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwijder de sloffenring direct en laat afkoelen.

De lekkerste sloffen recepten

Abrikozensloffen van Robèrt

Zomerfruitslof

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.