E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Slof met brokken

Deze feestelijke slofjes zijn gevuld met pecannotenspijs, kaneelroom en gedecoreerd met schotsjes van speculaas. Dat wordt smullen!

Anne

Recept van
Anne

Taart
(25) reviews

Ingrediënten

Sloffendeeg

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • Rasp van 1 limoen
  • 0,5 ei
  • 230 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 8 gram baking soda
  • Snufje zout

Pecan-kaneelspijs

  • 90 gram pecannoten
  • 25 gram custardpoeder
  • 85 gram kristalsuiker
  • 4 theelepels kaneel
  • 100 milliliter slagroom
  • 150 milliliter melk
  • 0,5 vanillestokje
  • 0,5 ei

Groene appel-limoen cremeux

  • 3 gelatineblaadjes
  • 4 appels
  • Rasp van 4 limoenen
  • Sap van 4 limoenen
  • 70 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • Scheutje soju apple

Speculaas

  • 225 gram bloem
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 0,25 theelepel zout
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 165 gram bruine basterdsuiker
  • 25 milliliter donkere rum
  • 0,5 ei

Vanille-slagroom

  • 250 milliliter slagroom
  • 0,5 vanillestokje
  • 20 gram kristalsuiker

Bereidingswijze

Slofjes met pecan-kaneelspijs en speculaas van AnneDe jury is enthousiast over de pecannotenspijs. Robèrt vind het ontzettend lekker en bij Janny roept het een warm en winters gevoel op.

Bakbenodigdheden

  • Sloffenring van 11 centimeter
  • Bakplaat
  • Staande mixer met toebehoren
  • Spatel
  • Garde
  • Mengkom
  • Steelpan
  • Bakplaat
  • Foodprocessor
  • Staafmixer
  • Spuizak

Voorbereiding van de slofjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Sloffendeeg

  • Meng de boter, suiker, zout limoenrasp en het ei in een kom tot een glad geheel.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en baking soda boven een andere kom.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en kneed dit tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit in een platte schijf, wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Pecan-kaneelspijs

  • Rooster de pecannoten in een voorverwarmde oven voor ongeveer 8 minuten.
  • Meng de custardpoeder, kaneel en 60 gram suiker in een kom goed door.
  • Verwarm de slagroom, melk en een half vanillestokje in een steelpan.
  • Giet een klein beetje van de warme melk bij het custardmengsel en roer dit goed door.
  • Giet het custardmengsel in een steelpan en blijf roeren tot het dikker wordt.
  • Maal de pecannoten en met de overgebleven suiker in een foodprocessor fijn.
  • Voeg het ei toe aan de pecannoten en mix dit tot er spijs ontstaat.
  • Doe de spijs en kaneelroom in een kom en meng dit goed door.
  • Doe het mengsel in een spuitzak.

Afbakken van de slofjes

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Rol het sloffendeeg uit tot een dikte van 6 millimeter.
  • Steek met de sloffenring 6 sloffen uit en leg deze op een bakplaat.
  • Vul de sloffen met het pecan-kaneelspijs.
  • Bak de slofjes gaar in ongeveer 20 minuten.

Groene appel-limoen cremeux

  • Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
  • Snijd de appel in kleine stukjes.
  • Rasp de limoenen en pers ze uit.
  • Verwarm de appel, limoenrasp en limoensap in een steelpan op laag vuur.
  • Voeg de suiker en soju apple toe aan de steelpan.
  • Haal de steelpan van het vuur als de appel zacht is.
  • Pureer de appels met een staafmixer tot een gladde appelmoes.
  • Voeg de eieren toe aan de appelmoes en zet de steelpan weer terug op het vuur. Verwarm het mengsel tot een maximale temperatuur van 80 graden.
  • Giet het mengsel in een ruime kom.
  • Roer de gelatineblaadjes en de boter door het warme appelmengsel en laat het volledig oplossen.
  • Zet de cremeux in de koelkast en laat het opstijven.

Speculaas

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Zeef de bloem, specerijen, bakpoeder en zout boven een kom.
  • Mix de boter en de suiker in een kom tot een luchtige massa.
  • Giet de rum erbij en mix dit kort door.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en mix dit op een lagere stand tot een deeg.
  • Kneed het deeg met de hand verder tot een samenhangend deeg.
  • Vorm het deeg in een platte schijf, wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Haal het deeg vervolgens uit de koelkast en rol het uit tot een dunne plak.
  • Steek de gewenste vormpjes uit het deeg.
  • Bak het speculaas in 15 minuten gaar.
  • Haal het speculaas uit de oven, laat het even rusten en breek het in stukken.

Vanille-slagroom

  • Klop de slagroom met de suiker en vannilemerg in een kom lobbig.
  • Doe de slagroom vervolgens in een spuitzak.

Decoratie van de slofjes

  • Verdeel een laagje groene appel-limoen cremeux over de slofjes.
  • Spuit met de slagroom rozetten op de slofjes.
  • Decoreer de slofjes met speculaas.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.