Terug

Sneeuwwitte red velvet

Een prachtige naked cake. Door de raampjes van karamel kan je zelfs in de taart kijken, veel naakter wordt het niet!

Hanneke

Recept van
Hanneke

Goed te doen
(10) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 430 gram bloem
  • 1.5 theelepel baksoda
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 400 gram kristalsuiker
  • 360 milliliter karnemelk
  • 300 gram boter
  • 6 eieren
  • 20 gram cacao
  • 4 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel rode kleurstof
  • 1 theelepel zout

Vulling

  • 600 gram poedersuiker
  • 1200 gram roomkaas (kamertemperatuur)
  • 230 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 300 gram frambozen
  • 4 eetlepels vanille-extract

Karamel

  • 200 gram suiker
  • scheutje arachideolie

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • 4 ronde bakblikken Ø 18 centimeter
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Siliconen bakmat
  • Mengkom
  • Taartrooster
  • Verschillende uitsteekvormpjes
  • Taartkarton

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Cake

  • Klop boter en suiker tot een lichte en luchtige massa.
  • Voeg al kloppend één voor één de eieren toe.
  • Zeef bloem, baksoda, bakpoeder, cacao en zout boven een mengkom en meng vanille extract met karnemelk.
  • Voeg om en om een beetje karnemelk en het droge bloemmengsel aan het botermengsel toe, volg met de rode kleurstof en meng goed.
  • Bekleed de bakblikken met bakpapier, vet in met een beetje boter en bestuif met een handje bloem.
  • Verdeel het beslag in gelijke delen over de bakblikken.
  • Plaats de cakes in de voorverwarmde oven en bak in 25-30 minuten gaar.
  • Laat de cakes na het bakken 5 minuten in het blik zitten, haal ze er vervolgens uit en laat de cakes afkoelen op een taartrooster.

Vulling

  • Klop boter en roomkaas luchtig, voeg poedersuiker en vanille extract toe en klop tot een egale massa.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • De frambozen worden gebruikt tijdens het afwerken van de taart.

Karamel

  • Vet de uitsteekvormpjes in met olie.
  • Verhit vervolgens een pan met suiker en 60 milliliter water tot een karamel.
  • Haal de pan van het vuur, bekleed een bakplaat met de siliconen bakmat en plaats de uitsteekvormpjes erop.
  • Giet de karamel in de vormpjes tot een laagje van 2-3 milliliter. Laat uitharden en haal uit de vormpjes.

Afwerken/decoratie

  • Plaats één van de 4 cakes op het taartkarton, bestrijk met een laag crème en verdeel een derde deel frambozen over de buitenrand.
  • Herhaal deze stappen met de overige cakes tot er een taart van 4 lagen staat en plaats in 60 minuten in de koelkast.
  • Hol de taart, als deze goed stevig is, uit en doe dit op zo’n manier dat de taartrand 3 centimeter dik is. Laat hierbij de bodem in tact.
  • Steek met de steekvormpjes figuurtjes uit de rand van de taart en vul deze op met de karamelvormpjes.
  • Smeer de taart af met de resterende crème en laat nog even opstijven in de koelkast.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.