E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Speculaas en kruidnoten

Met dit deeg van Robèrt kun je kruidnoten en speculaas maken. Voor de warme winteravonden!

Koekjes
(129) reviews

Ingrediënten

Bereiding

  • 100 gram boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 200 gram Zeeuwse bloem
  • 50 milliliter karnemelk
  • 1 ei
  • 10 gram speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 2 gram baking soda

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bereiding

  • Meng de boter en suiker met de hand of, als je die hebt, in een keukenmachine met de deeghaak.
  • Kneed de karnemelk erdoor, en de helft van het ei.
  • Zeef de bloem, speculaaskruiden, zout en baking soda.
  • Kneed dit door het suiker-botermengsel.
  • Is het deeg te slap om te verwerken? Als je het even laat rusten in de koelkast stijft de boter wat op en kun je het beter hanteren.
  • Als je speculaasjes wilt maken, rol je het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte.
  • Steek of snijd hier vormpjes uit.
  • Voor kruidnoten rol je kleine bolletjes van het deeg.
  • Leg de speculaasjes of kruidnoten op een bakplaat (het deeg loopt in de oven niet echt uit, dus je kunt ze redelijk strak op elkaar leggen).
  • Bak ze mooi gaar in de oven; de duur hangt af van de oven en de dikte en grootte van het deeg. Begin met 5 minuten en controleer regelmatig.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.