Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bereiding
- Meng de boter en suiker met de hand of, als je die hebt, in een keukenmachine met de deeghaak.
- Kneed de karnemelk erdoor, en de helft van het ei.
- Zeef de bloem, speculaaskruiden, zout en baking soda.
- Kneed dit door het suiker-botermengsel.
- Is het deeg te slap om te verwerken? Als je het even laat rusten in de koelkast stijft de boter wat op en kun je het beter hanteren.
- Als je speculaasjes wilt maken, rol je het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte.
- Steek of snijd hier vormpjes uit.
- Voor kruidnoten rol je kleine bolletjes van het deeg.
- Leg de speculaasjes of kruidnoten op een bakplaat (het deeg loopt in de oven niet echt uit, dus je kunt ze redelijk strak op elkaar leggen).
- Bak ze mooi gaar in de oven; de duur hangt af van de oven en de dikte en grootte van het deeg. Begin met 5 minuten en controleer regelmatig.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.