Terug

Speculaas en kruidnoten

Met dit deeg van Robèrt kun je kruidnoten en speculaas maken. Voor de warme winteravonden!

Makkelijk
(67) reviews

Ingrediënten

Bereiding

  • 100 gram boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 200 gram Zeeuwse bloem
  • 50 milliliter karnemelk
  • 1 ei
  • 10 gram speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 2 gram baking soda

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bereiding

  • Meng de boter en suiker met de hand of, als je die hebt, in een keukenmachine met de deeghaak.
  • Kneed de karnemelk erdoor, en de helft van het ei.
  • Zeef de bloem, speculaaskruiden, zout en baking soda.
  • Kneed dit door het suiker-botermengsel.
  • Is het deeg te slap om te verwerken? Als je het even laat rusten in de koelkast stijft de boter wat op en kun je het beter hanteren.
  • Als je speculaasjes wilt maken, rol je het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte.
  • Steek of snijd hier vormpjes uit.
  • Voor kruidnoten rol je kleine bolletjes van het deeg.
  • Leg de speculaasjes of kruidnoten op een bakplaat (het deeg loopt in de oven niet echt uit, dus je kunt ze redelijk strak op elkaar leggen).
  • Bak ze mooi gaar in de oven; de duur hangt af van de oven en de dikte en grootte van het deeg. Begin met 5 minuten en controleer regelmatig.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.