
De decembermaand is bij uitstek dé maand om als echte bakfan aan de slag te gaan in de keuken. Van traditionele borstplaat tot een amandelletter, de keuze is reuze. Wij zetten de lekkerste Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje. Welk baksel maak jij in de Sinterklaasperiode?
1. Gevulde speculaas
Gevulde speculaas is een lekkernij die niet mag ontbreken tijdens de Sinterklaasperiode. Warm uit de oven is de speculaas het allerlekkerst. Tip: laat het deeg, verpakt in vershoudfolie, een aantal uur rusten in de koelkast. Dan trekken de kruiden nóg beter in het deeg.
2. Pepernoten en kruidnoten 
Pepernoten en kruidnoten, het zijn 2 verschillende Sinterklaaslekkernijen. Maar welke is nou welke? De pepernoot heeft een taaie structuur, een onregelmatige vorm en is gekruid met anijs. De kruidnoot daarentegen is knapperig, heeft de vorm van een halfrond bolletje en is gekruid met speculaaskruiden.
Recept voor kruidnoten Recept voor pepernoten
3. Zelf een chocoladeletter maken
Iets wat in de Sinterklaasperiode natuurlijk niet mag ontbreken zijn chocoladeletters. De winkels liggen er vól mee. Maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken! Robèrt laat je zien hoe je dat doet!
4. Kruidnootmuffins met snoepgoed
“Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint.” Veel kleine bakkermakkers kijken al weken uit naar de komst van Sinterklaas. Een goede reden om samen de keuken in te duiken en aan de slag te gaan met deze kruidnootmuffins met snoepgoed.
5. Taaitaai
Taaitaai is een typische Sinterklaaslekkernij. Zoals de naam al doet vermoeden is deze koek een tikkie taai. Robèrt maakt taaitaai van roggebloem en voegt er een vleugje anijs aan toe. Om van te smullen tijdens Sinterklaasperode! Tip: begin op tijd met het maken van het deeg en laat het, verpakt in vershoudfolie, 24 uur rusten.
6. Een amandelletter maken
De amandelletter bestaat waarschijnlijk al langer dan de chocoladeletter. En is daarmee een échte klassieker! Die mag niet ontbreken tijdens deze Sinterklaasperiode. Robèrt laat je stap-voor-stap zien hoe je dat doet.
7. Borstplaat 
Borstplaat is eeuwenoud Nederlands snoepgoed, gemaakt van slagroom, water, suiker en vanille. Deze lekkernij is, met name in de Sinterklaasperiode, erg populair bij de echte zoetekauw. Lekker knapperig vanbuiten en zacht van binnen. Extra lekker als je het zelf maakt.
8. Marsepein 
Rond de Sinterklaasperiode liggen de marsepeinen varkens weer in de etalage van de banketbakker. Dit is een eeuwenoude traditie, die stamt uit de middeleeuwen en nog steeds standhoudt. Zelf aan de slag met het maken van marsepeinfiguren? Wij helpen je graag op weg.
9. Gehaktletter maken
Zoek je liever iets hartigs? Kies er dan eens voor om een banketletter te maken, gevuld met gehakt. Robèrt heeft deze combinatie eens bedacht. Simpel met bladerdeeg en half-om-half gehakt kun je zo aan de slag!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.