E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Speltcrackers

Hartig
(22) reviews

Ingrediënten

De crackers (12 stuks)

  • 150 gram speltmeel
  • 75 gram semolina
  • 0.5 theelepel zout
  • 30 gram sesamzaad
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 30 gram pompoenpitten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 150 milliliter water
  • zaden om mee te garneren

Bereidingswijze

De crackers (12 stuks)

  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Leg een schone bakplaat en bakpapier klaar.
  • Rooster de zaden en pitten even kort in een koekenpan.
  • Meng speltmeel, semolina en zeezout door elkaar.
  • Maal de zaden één voor één en roer door het meelmengsel.
  • Voeg olie en water toe en meng goed door elkaar tot een egaal deeg.
  • Laat het deeg het liefst even rust, al is dit niet noodzakelijk.
  • Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een stuk bakpapier en snijd het deeg in ongeveer 12 crackers van 12 x 8 centimeter.
  • Garneer met zaden naar keuze.
  • Schuif het bakpapier op de bakplaat.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de crackers 5 minuten op hoge temperatuur.
  • Verlaag de oventemperatuur dan naar 200°C en bak de crackers vervolgens nog 10-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de crackers op een rooster afkoelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.