Benodigdheden
- Braadpan die in de oven kan
 - Ronde pie vorm
 - Staande mixer met toebehoren
 - Deegroller
 - Kwast
 - Vergiet
 - Schalen
 - Liniaal
 - Garde
 
Voorbereiding
- Haal het vlees een half uur van te voren uit de koeling.
 - Verwarm de oven voor op 120 graden.
 - Vet de pie vorm in.
 
Deeg
- Meng de bloem, roomboter, margarine en het zout in een beslagkom.
 - Hak de tijm heel fijn en voeg toe.
 - Giet langzaam het koude water erbij.
 - Meng het deeg kort tot het samenkomt.
 - Verpak in folie en laat afkoelen in de koelkast.
 
Vulling
- Kruid het vlees met zout, peper en kruidnagel.
 - Bak het vlees aan beide kanten bruin in de boter en laat het 20 minuten op het vuur sudderen.
 - Verwarm ondertussen de fond, met de port.
 - Giet bij het vlees, voeg het laurierblaadje toe.
 - Laat nog even kort pruttelen.
 - Doe de pan met deksel in de voorverwarmde oven op 120 graden en laat het vlees zo’n 3 uur garen.
 - Snijd de wortel en knolselderij in kleine blokjes en kook ze 3 minuten in water met een snufje zout.
 - Laat de groenten uitlekken.
 - Snijd de ui, knoflook, champignons en hak de kruiden fijn.
 - Bak de spek op middelhoog vuur even aan in olijfolie.
 - Doe de champignons in gedeeltes erbij.
 - Voeg zout, peper en de kruiden toe en bak kort aan.
 - Haal alles uit de pan en schenk weer een beetje olie in de pan.
 - Fruit de ui samen met de knoflook en bak de wortel en knolselderij nog even mee.
 - Als het vlees gaar is, haal dan de pan uit de oven en leg het vlees op een bord.
 - Kook het vocht van het vlees in.
 - Doe de bloem en de mascarpone toe en maak er een papje van.
 - Voeg alle ingrediënten van de vulling toe en breng op smaak.
 - Laat de vulling afkoelen.
 
Opbouw
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
 - Haal 2/3e van het deeg uit de koelkast en rol het uit.
 - Bekleed de vorm met het deeg.
 - Strooi wat paneermeel over de bodem en verdeel hier de vulling over.
 - Rol ook de rest van het deeg uit en maak er lange repen van.
 - Leg de repen op de taart in de lengte bijna tegen elkaar aan.
 - Draai de taart een kwartslag.
 - Til de repen om en om op en leg er een reep dwarsover, zodat je een mooi vlechtwerk krijgt.
 - Klop het ei los en smeer het vlechtwerk twee keer dun in.
 - Bak de pie in ongeveer 50 minuten af.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.