Terug

Straussvogel

Marcel

Recept van
Marcel

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 287 gram poedersuiker
  • 250 gram amandelmeel
  • 15.5 eieren
  • 37 gram bloem
  • 75 gram matchapoeder
  • groene kleurstof
  • 50 gram pure chocolade

Botercrème

  • 600 gram ongezouten roomboter
  • 600 gram poedersuiker
  • 2 Nescafé (of andere espresso poederkoffie)
  • 1 glas kokend water

Ganache

  • 235 milliliter slagroom
  • 150 glas pure chocolade
  • 100 glas melk chocolade
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 50 glas gedroogde cranberries

Plakkaat

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melk chocolade
  • 100 glas witte chocolade

Opbouwen

  • 450 milliliter koffielikeur Kahlua
  • 20 donkere koffiebonen
  • 1 reep pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Biscuit

  • Meng 250 gram poedersuiker, amandelmeel en 4 eieren in een keukenmachine of gebruik een handmixer. Klop tot het in volume verdubbeld is.
  • Voeg dan nog 2 eieren toe en klop nog 5 minuten door.
  • Scheid de overige eieren en weeg 250 gram eiwit af.
  • Doe de eiwitten in een schone kom en gebruik een brandschone mixer. Begin met kloppen en voeg beetje bij beetje resterende poedersuiker toe. Blijf kloppen tot stijve, witte pieken ontstaan.
  • Voeg om en om meringue en bloem toe aan het amandelbeslag. Spatel het voorzichtig door tot alles goed is gemengd. Voeg als laatste de meringue toe.
  • Spatel ook matcha en groene kleurstof door het mengsel. Voeg niet te veel matcha poeder toe, dan wordt het beslag bitter.
  • Verdeel het beslag over de bakplaat en bak de biscuit in 7-10 minuten gaar.
  • Haal uit de oven en stort op een rooster. Laat afkoelen.
  • Steek 3 stukken uit het biscuit met een uitsteekvorm van 20×30 cm.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Roer goed tot alles is gemengd.
  • Tempereer twee cakes met de chocolade.
  • Smeer de overige chocolade op 1 kant van 1 cake, dit wordt de onderkant van de taart.

Botercrème

  • Klop de roomboter flink luchtig.
  • Voeg poedersuiker toe en klop goed door tot alles is gemengd tot een mooie crème.
  • Voeg koffie-extract toe naar smaak.

Ganache

  • Verwarm de slagroom.
  • Breek de chocolade in stukjes en doe in een schaal.
  • Schenk de warme slagroom er bij en laat even staan.
  • Klop het vervolgens goed door totdat alle chocolade is gesmolten.
  • Roer de rum er doorheen.
  • Snijd de cranberries fijn en roer ze door de ganache.

Plakkaat

  • Laat beide chocolades tempereren.
  • Giet de chocolades uit over een schoon vel bakpapier. Voordat de chocolade helemaal hard is uitsteken met uitsteekvorm van 20×30 centimeter. Laat daarna volledig hard worden.
  • Smelt de witte chocolade en doe in een cornetje.
  • Schrijf het woord Opera op de harde chocolade.

Opbouwen

  • Leg de onderste biscuitlaag op een schoon vel bakpapier op een bakplaat of snijplank.
  • Besprenkel met koffielikeur.
  • Spuit een laag ganache over de cake.
  • Smeer daar een laag ganache overheen en bedek met een tweede biscuitlaag.
  • Besprenkel met koffielikeur.
  • Smeer een laag ganache op de biscuit en spuit hier de crème op. Dek af met de derde biscuitlaag. Besprenkel met koffielikeur.
  • Smeer de volledige taart af met ganache.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Spuit vervolgens toefjes botercrème op de taart en decoreer met de koffiebonen.
  • Leg de chocoladeplaat op de taart.
  • Rasp de pure chocolade over de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.