E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Succes Advocaat

Succès biscuit met amandel, hazelnoot en chocolade, matcha en eigengemaakte advocaat. Deze bloemige taart is gegarandeerd een succes!

Marieke

Recept van
Marieke

Taart
(29) reviews

Ingrediënten

Matcha biscuit

  • 300 gram eidooier
  • 450 gram eiwit
  • 330 gram fijne suiker
  • 24 gram custardpoeder
  • 315 gram patentbloem
  • Snuf zout
  • Vanillestokje
  • 1 eetlepel matcha

Succès Biscuit

  • 250 gram eiwit
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram fijngemalen hazelnoten
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 40 gram maïzena
  • 50 gram poedersuiker
  • 200 gram pure chocolade

Advocaat

  • 125 gram eidooiers
  • 125 gram suikers
  • ½ vanillestokje
  • Snuf zout
  • 150 gram brandewijn
  • 2 gelatineblaadjes

Botercrème

  • 500 gram roomboter
  • 260 gram fijne suiker
  • 160 gram eiwit
  • 5 eetlepels advocaat

Slagroom

  • 1 liter slagroom
  • 80 gram suiker

Garnering

  • 150 gram witte fondant
  • 150 gram groene fondant

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Springvorm van ø 20 centimeter
  • Springvorm van ø 25 centimeter
  • Bakpapier 
  • Zeef
  • Rasp
  • Bakplaat
  • Taartrooster
  • Spuitzakken
  • Gekarteld spuitmondje
  • Kwastje
  • Taartzaag
  • Diverse maten bloemuitstekers
  • Deegroller

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Vet de springvormen goed in en bekleed ze met bakpapier. 
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Zet een bak ijskoud water klaar. 
  • Teken een cirkel van ø 23 en een cirkel van ø 18 centimeter op een bakpapier. Leg ondersteboven op de bakplaat. 

Matcha biscuit

  • Klop de eiwitten luchtig met het zout. 
  • Voeg tijdens het kloppen de helft van het suiker toe.
  • Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker en het merg uit het vanillestokje tot een luchtige massa.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten in delen door het eigeel.
  • Zeef de bloem, rasp de limoenen en schep dit luchtig door het beslag.
  • Schep als laatste de matcha er doorheen.
  • Vul de bakvormen en strijk het beslag glad.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en bak de kleine biscuit af in 20 minuten en de grote in 30 minuten.
  • Laat de biscuits afkoelen op een rooster. 

Succes Biscuit

  • Klop het eiwit luchtig. Voeg lepel voor lepel de suiker toe. 
  • Mix tot het een glanzend geheel wordt. 
  • Meng de hazelnoten, amandelschaafsel en amandelmeel erdoor. 
  • Schep het beslag in een spuitzak.
  • Spuit mooie cirkels van het beslag op de het bakpapier met getekende cirkels. 
  • Meng de maizena en poedersuiker en bestrooi de cirkels ermee. 
  • Bak de biscuits in 15 minuten af op 180 graden.
  • Smelt de chocolade en smeer de biscuits dun in met een laagje. 

Advocaat

  • Verwarm alle ingrediënten, behalve de gelatine, au bain-marie tot 62 graden.
  • Knijp de gelatine uit en roer door de massa.
  • Zet de schaal in een kom ijskoud water en roer af en toe door tot je een ingedikte advocaat hebt. 

Botercrème

  • Verwarm al roerend de suiker met het eiwit au bain-marie tot de suiker is opgelost. 
  • Haal van de warmtebron en mix in ongeveer 10 minuten tot stijve pieken. 
  • Voeg de boter blokje voor blokje toe en klop tot een geheel. 
  • Schep als laatste de advocaat erdoor. 

Slagroom

  • Klop de slagroom met de suiker stevig. 
  • Doe in een spuitzak en leg weg in de koeling.

Garnering

  • Maak dunne uitgerolde lijnen van de groene fondant en gebruik deze als bloemstengels. 
  • Maak ook kleine blaadjes van groen fondant. 
  • Rol de witte fondant uit en steek verschillende maten witte bloemen uit. 
  • Geef de bloemen een klein groen hartje. 

Opbouw

  • Snijd de matcha biscuits in 4 plakken. 
  • Smeer de onderste plak in met advocaat en spuit er een laag slagroom op.
  • Leg de volgende plak er bovenop en herhaal. 
  • Leg hierop een plak succes biscuit.
  • Spuit hierop een dunne laag slagroom en leg de volgende plak biscuit erop.
  • Smeer deze plak wederom in met advocaat, spuit er een laag slagroom op en leg de laatste plak biscuit hier bovenop.
  • Smeer de taart strak af met botercrème en zet koel weg. 
  • Herhaal deze stappen met de kleine biscuit.
  • Doe de overgebleven advocaat-botercrème in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. 
  • Zet de taarten op elkaar en spuit kleine toefjes over de hele taart.
  • Garneer de taart met een mooie bloesemtak van fondant. 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.