Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Springvorm van ø 20 centimeter
- Springvorm van ø 25 centimeter
- Bakpapier
- Zeef
- Rasp
- Bakplaat
- Taartrooster
- Spuitzakken
- Gekarteld spuitmondje
- Kwastje
- Taartzaag
- Diverse maten bloemuitstekers
- Deegroller
Voorbereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Vet de springvormen goed in en bekleed ze met bakpapier.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Zet een bak ijskoud water klaar.
- Teken een cirkel van ø 23 en een cirkel van ø 18 centimeter op een bakpapier. Leg ondersteboven op de bakplaat.
Matcha biscuit
- Klop de eiwitten luchtig met het zout.
- Voeg tijdens het kloppen de helft van het suiker toe.
- Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker en het merg uit het vanillestokje tot een luchtige massa.
- Spatel de opgeklopte eiwitten in delen door het eigeel.
- Zeef de bloem, rasp de limoenen en schep dit luchtig door het beslag.
- Schep als laatste de matcha er doorheen.
- Vul de bakvormen en strijk het beslag glad.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en bak de kleine biscuit af in 20 minuten en de grote in 30 minuten.
- Laat de biscuits afkoelen op een rooster.
Succes Biscuit
- Klop het eiwit luchtig. Voeg lepel voor lepel de suiker toe.
- Mix tot het een glanzend geheel wordt.
- Meng de hazelnoten, amandelschaafsel en amandelmeel erdoor.
- Schep het beslag in een spuitzak.
- Spuit mooie cirkels van het beslag op de het bakpapier met getekende cirkels.
- Meng de maizena en poedersuiker en bestrooi de cirkels ermee.
- Bak de biscuits in 15 minuten af op 180 graden.
- Smelt de chocolade en smeer de biscuits dun in met een laagje.
Advocaat
- Verwarm alle ingrediënten, behalve de gelatine, au bain-marie tot 62 graden.
- Knijp de gelatine uit en roer door de massa.
- Zet de schaal in een kom ijskoud water en roer af en toe door tot je een ingedikte advocaat hebt.
Botercrème
- Verwarm al roerend de suiker met het eiwit au bain-marie tot de suiker is opgelost.
- Haal van de warmtebron en mix in ongeveer 10 minuten tot stijve pieken.
- Voeg de boter blokje voor blokje toe en klop tot een geheel.
- Schep als laatste de advocaat erdoor.
Slagroom
- Klop de slagroom met de suiker stevig.
- Doe in een spuitzak en leg weg in de koeling.
Garnering
- Maak dunne uitgerolde lijnen van de groene fondant en gebruik deze als bloemstengels.
- Maak ook kleine blaadjes van groen fondant.
- Rol de witte fondant uit en steek verschillende maten witte bloemen uit.
- Geef de bloemen een klein groen hartje.
Opbouw
- Snijd de matcha biscuits in 4 plakken.
- Smeer de onderste plak in met advocaat en spuit er een laag slagroom op.
- Leg de volgende plak er bovenop en herhaal.
- Leg hierop een plak succes biscuit.
- Spuit hierop een dunne laag slagroom en leg de volgende plak biscuit erop.
- Smeer deze plak wederom in met advocaat, spuit er een laag slagroom op en leg de laatste plak biscuit hier bovenop.
- Smeer de taart strak af met botercrème en zet koel weg.
- Herhaal deze stappen met de kleine biscuit.
- Doe de overgebleven advocaat-botercrème in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
- Zet de taarten op elkaar en spuit kleine toefjes over de hele taart.
- Garneer de taart met een mooie bloesemtak van fondant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.