Terug

Sugar pie honey bunch

Farida

Recept van
Farida

Brood
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • roomboter
  • suiker

Brooddeeg

  • 180 gram melk
  • 25 gram verse gist
  • 40 gram gembersiroop
  • 75 gram boter
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 2 eieren

Vijgenboter

  • 100 gram boter
  • 60 gram gedroogde vijgen
  • 90 gram sinaasappelsap
  • 40 gram geleisuiker

Brooddeeg II

  • 175 gram parelsuiker (greinsuiker)
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • gesmolten boter

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een broodbakvorm in met een dikke laag boter en bestrooi met suiker.

Brooddeeg

  • Warm de melk op in een pannetje tot lauwwarm (maximaal 37°C). Zet het vuur uit.
  • Los gist en gembersiroop op in de warme melk.
  • Smelt boter in een apart pannetje en laat afkoelen.
  • Kneed bloem, zout, gistmengsel, gesmolten boter en eieren tot een soepel deeg.
  • Laat het afgedekt onder een vochtige doen ongeveer 45 minuten rijzen.

Vijgenboter

  • Roer de boter glad met een mixer of klopper.
  • Snijd de vijgen in kleine stukjes en breng samen met de sinaasappelsap in een pannetje aan de kook. Laat ongeveer 3 minuutjes sudderen.
  • Pureer de vijgen met een staafmixer en meng de geleisuiker er doorheen.
  • Zet het pannetje terug op het vuur en laat de jam 1 minuutje koken.
  • Schep de jam in een bakje en laat goed afkoelen.
  • Roer 2 eetlepels afgekoelde vijgenjam door en gladde boter.
  • Laat opstijven in de koelkast.

Brooddeeg II

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Pak het gerezen deeg er bij en kneed hier suiker en kaneel doorheen.
  • Rol het deeg op tot een broodvorm.
  • Leg de deegrol met de naad naar beneden in de bakvorm en laat ongeveer 15 minuten rijzen.
  • Bak het brood vervolgens 30 minuten. Het brood is klaar als deze hol klinkt wanneer u op de bodem tikt.
  • Haal het brood uit de vorm, bestrijk met gesmolten boter en laat afkoelen op een rooster.
  • Serveer met de vijgenboter.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.