Terug

Sweet Sanne

Sweet Sanne is geïnspireerd op het zusje van Aline, want die is dol op roze. Ze is een echt meisjes-meisje en dat past goed bij deze taart. Frambozen zijn de basis, die verwerkt Aline door de hele taart. Ze combineert het met een perzikmousse en vanille botercrème. De gekleurde lolly’s van meringue, macarons, popcorn, victoriabeslag en chocoladedrip maken deze taart een echt over-de-top spektakel.

Aline

Recept van
Aline

Expert
(12) reviews

Ingrediënten

Frambozen chips

  • 500 gram frambozen

amandelbiscuit

  • 12 eieren
  • 330 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram patentbloem
  • 60 gram maïzena
  • 100 gram roomboter
  • 300 gram amandelen
  • 0.5 theelepel zout

Trempeersiroop

  • 50 milliliter water
  • 20 gram kristalsuiker
  • 30 milliliter Passoa

Perzikmousse

  • 250 gram perziken op siroop
  • 300 gram perziken
  • 4 gelatine blaadjes
  • 400 milliliter slagroom
  • 40 gram fijne kristalsuiker

Frambozenmousse

  • 500 gram verse frambozen
  • 5 blaadjes gelatine
  • 400 milliliter slagroom
  • 40 gram fijne kristalsuiker

Frambozenvulling macarons

  • 100 gram frambozen
  • 100 gram witte chocolade callets

Vanille botercrème

  • 300 gram eiwit
  • 550 gram fijne kristalsuiker
  • 30 milliliter water
  • 900 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 0.5 theelepel zout
  • 2 vanillestokjes (merg)

Meringues

  • 60 gram eiwit
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram poedersuiker
  • mespunt zout
  • roze kleurstof
  • 1 theelepel goudpoeder
  • 1 theelepel Wodka

Gouden drip

  • 200 gram witte chocolade callets
  • 50 gram melk chocolade callets
  • 100 gram slagroom
  • 1 eetlepel gouden poederkleurstof (optioneel)
  • 1 eetlepel Wodka

Gouden popcorn

  • 50 gram popcorn mais
  • 30 gram roomboter
  • 150 gram suiker
  • goudspray
  • Rode eetbare spray

Victoria beslag

  • 100 gram geschaafde amandelen
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • roze of rode kleurstof

Opbouw

  • 300 gram perziken op siroop
  • 300 gram frambozen
  • goudkleurige decoratie suikers
  • 500 gram fondant
  • 500 gram witte chocolade callets
  • goudpoeder

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Acetaat folie
  • Springvormen van ø 10, 15 en 20 centimeter
  • Bakblik van 24 x 21 centimeter
  • Bakplaat (2x)
  • Deegroller
  • Dowels
  • Hakmolen
  • Handmixer
  • Keukenmachine met toebehoren
  • Kwastje
  • Lollystokjes
  • Paletmes
  • Popcornmaker
  • Gekarteld spuitmondje van ø 8 millimeter 
  • Spuitzakken
  • Staafmixer
  • Suikerthermometer
  • Taartkartons van ø 10, 15 en 20 centimeter
  • Taartrooster

Voorbereiding

  • Maak alvast de Frambozen chips.
  • Verwarm daarna de oven voor op 180 graden.
  • Vet de springvormen van ø 20, 15 en 10 centimeter in.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg spuitzakken klaar, waarvan 1 met gekarteld spuitmondje.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier.

Frambozen chips

  •  Pureer de frambozen.
  • Verdeel de puree op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat 4 uur drogen in de oven op 70 graden.

amandelbiscuit

  • Rooster de amandelen in een koekenpan en hak ze grof.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten met de suiker en het zout stijf.
  • Smelt de roomboter.
  • Spatel de eidooiers voorzichtig door de eiwitten.
  • Zeef de bloem, maïzena en het amandelmeel boven het eimengsel en spatel voorzichtig door.
  • Voeg de gesmolten boter en amandelen toe en spatel voorzichtig door.
  • Verdeel de biscuit over de springvormen van ø 20, 15 en 10 centimeter.
  • Bak de biscuits 30-40 minuten af in de voorverwarmde oven (tijd kan verschillen per bakblik).

Trempeersiroop

  • Breng het water aan de kook en los de suiker erin op.
  • Voeg de Passoa toe en laat afkoelen.

Perzikmousse

  • Pureer de verse en blik perziken.
  • Haal door een zeef en weeg 400 gram af.
  • Verwarm en voeg de 4 uitgeknepen blaadjes gelatine toe.
  • Klop de slagroom lobbig met de overige suiker.
  • Spatel de puree voorzichtig door de slagroom.
  • Laat de mousses in de koelkast opstijven.
  • Doe in een spuitzak.

Frambozenmousse

  •  Pureer de frambozen.
  • Breng op smaak met 10 gram suiker.
  • Klop de slagroom lobbig met de overige suiker.
  • Verwarm de puree en voeg de 5 uitgeknepen blaadjes gelatine toe.
  • Spatel de puree voorzichtig door de slagroom.
  • Laat de mousses in de koelkast opstijven.
  • Doe in een spuitzak.

Frambozenvulling macarons

  • Pureer de frambozen.
  • Verwarm ze en vroeg de witte chocolade toe.
  • Roer door tot alles is opgelost.
  • Laat de vulling afkoelen in de vriezer.

Vanille botercrème

  • Doe de eiwitten met het zout in een kom.
  • Verwarm de suiker met het water tot 120 graden.
  • Begin met het opkloppen van de eiwitten op de hoogste stand, als de suiker 110 graden is.
  • Zet de mixer lager en giet voorzichtig de suikersiroop erbij.
  • Klop in 15 minuten koud tot stijve pieken.
  • Voeg, als het mengsel op kamertemperatuur is, beetje voor beetje de boter en vanille toe.
  • Klop nog even goed door.

Meringues

  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 100 graden.
  • Klop het eiwit met het zout los.
  • Voeg beetje voor beetje de suiker toe en klop stijf.
  • Doe de poedersuiker bij het eiwit en spatel door.
  • Breng wat roze en gele kleurstof aan in de binnenkant van een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  • Schep het eiwitschuim in de spuitzak.
  • Spuit mooie toeven meringue op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Spuit een aantal meringues op lollystokjes.
  • Verdeel er wat goudpoeder over.
  • Bak de meringues in 30-40 minuten droog.

Gouden drip

  • Doe de chocolade in een hittebestendige kom.
  • Breng de slagroom aan de kook.
  • Giet de slagroom over de chocolade callets.
  • Roer tot de chocolade is opgelost.
  • Maak van de wodka en de goudpoeder een gouden verf.
  • Zet opzij tot gebruik.

Gouden popcorn

  • Maak popcorn in de popcornmaker of in een pan met een scheut zonnebloemolie.
  • Verwarm de roomboter samen met de suiker in de pan tot karamel.
  • Doe de popcorn in het met bakpapier beklede bakblik
  • Giet de karamel erover en laat afkoelen.
  • Spray goud en rood met de sprays.

Victoria beslag

  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 160 graden.
  • Doe de amandelen en suiker in een kom.
  • Voeg eiwit toe tot het beslag net aan elkaar plakt.
  • Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Opbouw

  • Snijd de biscuits horizontaal in 4 lagen.
  • Leg de onderste grootste biscuitlaag op een taartkarton van ø 20 centimeter.
  • Spuit van botercrème een dijkje op de buitenrand.
  • Vul op met frambozenmousse.
  • Leg hierop een biscuitlaag.
  • Verdeel hierover een laag botercrème.
  • Leg er weer een biscuitlaag op.
  • Maak een dijkje botercrème en vul op met perzikmousse.
  • Sluit af met de laatste biscuit.
  • Herhaal met de kleinere cakes op dezelfde manier.
  • Smeer de biscuits rondom af met botercrème.
  • Laat de taarten opstijven in de koeling.
  • Verdeel de drip over de randen taarten en verf deze goud met de wodkaverf.
  • Stapel de taarten op elkaar (gebruik dowels).
  • Verdeel de decoraties over de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.