Terug

Sweetie and meatie at the same time

Deze flammkuchen is een combinatie van smaken om u tegen te zeggen! Zoet, zout: alle facetten komen aan bod.

Hanneke

Recept van
Hanneke

Hartig
Makkelijk
(5) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 300 gram bloem
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 125 milliliter bruisend water
  • theelepel zout
  • 0.5 theelepel peper

Topping

  • 125 milliliter crème fraîche
  • 200 gram gruyère kaas (geraspt)
  • 2 conference peren
  • 100 gram Prosciutto ham
  • 100 gram rucola
  • 100 gram cranberry’s
  • 100 gram walnoten
  • 100 milliliter balsamico azijn

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pizzasteen
  • Kommen (2 stuks)
  • Deegroller
  • Koekenpan

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een bal. Laat het deeg een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Verdeel de deegbal in 4 bollen en rol deze met de deegroller uit tot platte schijven.
  • Beleg de bodems met crème fraîche, geraspte gruyère kaas, peer en ham.
  • Plaats de bodems op de voorverwarmde pizzasteen en bak 5 minuten.

Topping

  • Was en snijd de peren in parten en verwijder het klokhuis.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
  • Scheur of snijd vervolgens de ham in gelijke stukjes.
  • Meng de olijfolie en de balsamicoazijn tot een dressing.
  • Voeg de rucola samen met de cranberry’s en de walnoten aan een kom toe en breng op smaak met de dressing.
  • Ga verder met het beleggen van de bodem.

Afwerken/decoratie

  • Serveer de Sweetie and meatie at the same time met de salade.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.