E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

’t Roerpearke

Een klassieke tarte aux poires in een nieuw jasje! De hazelnoten geven deze taart een krokant extraatje.

Cas

Recept van
Cas

Taart
Goed te doen
(8) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 2 theelepels bakpoeder
  • 175 gram roomboter
  • bakspray
  • 4 eieren
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 50 gram pure chocolade callets
  • 250 gram hazelnoten

Vulling

  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram eidooiers
  • 1 vanillestokje (merg)
  • 6 blaadjes gelatine
  • 5 conference peren
  • 120 gram Wodka
  • 4 druppels Kleurstof geel
  • snufje zonnebloemolie voor het invetten van de bombevorm

Garnering

  • 300 milliliter slagroom (koud)
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram eiwit
  • 2 eetlepels cacao
  • 2 peren

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine en toebehoren
  • Foodprocessor
  • Staafmixer
  • Taartring Ø 20 centimeter (6 centimeter hoog)
  • Springvorm Ø 28 centimeter
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie
  • 2 gardes
  • 3 spatels
  • Kwast
  • 2 bakplaten
  • Spuitzak
  • Spuitmondje (glad)
  • Kookthermometer
  • Taartrooster

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven (hete lucht) voor op 175 graden.

Bodem

  • Klop boter en suiker luchtig in de keukenmachine.
  • Maal ondertussen hazelnoten en pure chocolade in de foodprocessor.
  • Voeg één voor één de eieren aan het botermengsel toe en zet de keukenmachine op de middelste stand.
  • Volg met de gemalen hazelnoten, de chocolade, bakpoeder en cacao en spatel door het beslag.
  • Bekleed de springvorm met het bakpapier, spray in met bakspray en verdeel het beslag over de bodem.
  • Plaats de springvorm 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de cake afkoelen op een taartrooster.

Vulling

  • Week de blaadjes gelatine in een bak met koud water.
  • Voeg vanillemerg, suiker, eierdooiers aan een (glazen) kom toe en meng goed met een garde.
  • Verhit een pan met water en plaats de kom erop. Verwarm het eimengsel au bain-marie, voeg wodka en zout toe en verwarm het mengsel tot 75 graden.
  • Was en snijd ondertussen 2 peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de overgebleven peren in gelijke grove stukjes.
  • Voeg de peer aan de advocaat toe en verwarm kort mee.
  • Haal de peer uit de advocaat het zeef het mengsel.
  • Voeg vervolgens de kleine stukjes peer weer aan de advocaat toe en pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel.
  • Knijp vervolgens het water uit de blaadjes gelatine, voeg deze toe aan de advocaat en laat oplossen en voeg de kleurstof toe.
  • Bekleed de taartring met vershoudfolie en zet de folie vast zodat er geen advocaat uit kan lopen.
  • Verdeel de stukken peer in de taartring en volg met de advocaat.
  • Laat de advocaat opstijven in de vriezer.

Garnering

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de oventemperatuur op 100 graden.
  • Snijd met een kaasschaaf flinterdunne plakjes van de peren en leg de plakjes op de bakplaat.
  • Meng vervolgens eiwit met poedersuiker en bestrijk de peren hiermee.
  • Plaats de peren 60 minuten in de voorverwarmde oven en keer ze halverwege om.
  • Klop ondertussen de slagroom in een vetvrije kom stijf, schep in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Afwerken/decoratie

  • Plaats de cakebodem op de advocaat.
  • Decoreer de taart met toefjes slagroom, perenchips en zeef de cacao erover.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.