Terug

Taartje van Suzette

Crêpe Suzette is een Frans nagerecht dat bestaat uit flensjes in een gekarameliseerde saus van boter, suiker, mandarijn of sinaasappel. Het dessert wordt geflambeerd met een sinaasappellikeur. Thijs gebruikt dit klassieke toetje als basis voor zijn pannenkoekentaart. Met flinterdunne flensjes, mandarijnen crème, karamel, gekarameliseerde amandelen, sinaasappel karamelsaus en natuurlijk sinaasappellikeur! Die aan tafel wordt aangestoken voor een spectaculair effect.

Thijs

Recept van
Thijs

Goed te doen
(23) reviews

Ingrediënten

Flensjes

  • 6 eieren
  • 500 gram bloem
  • 1000 milliliter melk
  • 1 vanillestokje
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 80 gram roomboter
  • 4 gram zout
  • 100 gram roomboter

Mandarijnen creme

  • 1000 gram mascarpone
  • 400 milliliter slagroom
  • 6 mandarijnen (rasp)
  • 140 gram poedersuiker

Karamel

  • 300 gram suiker
  • 60 gram water
  • 60 gram glucosestroop

Gekarameliseerde amandelen

  • 100 gram blanke amandelen

Sinaasappel karamelsaus

  • 50 gram boter
  • 50 milliliter slagroom
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 4 mandarijnen (rasp)
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 10 milliliter grand manier

Garnering

  • 1 sinaasappel
  • 50 milliliter Grand Marnier

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pannenkoekpan
  • Taartrooster
  • Taartring ø 18 centimeter
  • Acetaatfolie
  • Kookring ø 18 centimeter
  • Spuitzakken
  • Glad spuitmondje
  • Rasp
  • Handmixer
  • Zeef
  • Garde
  • Bakplaat
  • Siliconen bakmat
  • Paletmes
  • Chopper

Voorbereiding voor het taartje van Suzette

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Rooster de amandelen 2 x 4 minuten in de oven, schep tussendoor om.
  • Leg een silicone bakmat op een bakplaat.
  • Plaats acetaatfolie in de taartring.

Crêpe Suzette

  • Vermeng de ingrediënten tot een egaal mengsel en zet opzij, maak in de tussentijd de vullingen.
  • Bak 25 flensjes in een koekenpan.
  • Laat de flensjes afkoelen op een rooster.
  • Steek rondjes van ø 18 centimeter uit.

Mandarijnencrème

  • Rasp de schil van de mandarijnen.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Klop de mascarpone los met het sap van 2 mandarijnen, de mandarijnrasp en de poedersuiker.
  • Spatel de slagroom door de mascarpone en klop eventueel nog op.
  • Doe in een spuitzak met glad spuitmondje.
  • Leg koel tot gebruik.

Karamel

  • Maak karamel van de suiker, water en glucosestroop.

Gekarameliseerde amandelen

  • Leg de gebrande amandelen op de siliconen bakmat.
  • Giet 150 gram karamel over de gebrande amandelen.
  • Laat afkoelen.
  • Breek het mengsel in stukken en maal in stukjes in een chopper.

Sinaasappel karamelsaus

  • Roer de boter door de rest van de karamel die nog in de pan zit.
  • Blus het af met het sap en slagroom.
  • Voeg de rasp en laat 5 minuten inkoken.
  • Roer de grand marnier door de saus.
  • Koel terug in de koelkast.

Garnering van het taartje van Suzette

  • Snijd een sinaasappel in dunne plakken.
  • Snijd partjes uit 1 sinaasappelplakje.
  • Maak een sinaasappelkrul van een dunne plak sinaasappel.

Opbouw

  • Bouw het taartje van Suzette op door om en om een flensje en mandarijnroom in de taartring te plaatsen.
  • Om de 5 flensjes volgt een laag met gekarameliseerde amandelen en karamelsaus.
  • Smeer de taart af met mandarijncreme.
  • Besprenkel de taart met de karamelsaus.
  • Decoreer het taartje van Suzette met de sinaasappelplakken.

Serveren

  • Verwarm de grand marnier en steek deze aan.
  • Giet al brandend over het taartje van Suzette.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.