E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tamelijk klassieke focaccia

Georges

Recept van
Georges

Hartig
Brood
Moeilijk
(6) reviews

Ingrediënten

Focaccia

  • 500 gram broodbloem
  • 18 gram verse gist
  • 260 milliliter water
  • 10 gram zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 60 milliliter water
  • Kalamata olijven
  • rozemarijn
  • zeezout
  • venkelzaadjes

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.

Focaccia

  • Zeef de bloem boven een mengkom.
  • Brokkel de gist boven de bloem en voeg 2/3e van de olie, water en gewone zout toe. Kneed goed door tot een soepel deeg. Voeg iets meer water toe als het deeg te droog is of extra bloem als het te nat blijft.
  • Maak een bal en laat het deeg 20 minuten rijzen.
  • Halveer de olijven en kneed deze door het gerezen deeg.
  • Rol het deeg uit tot een grote rechthoekige focaccia-vorm en leg op de bakplaat. Laat nogmaals twintig minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.
  • Snijd de knoflook fijn en meng met de overige kruiden.
  • Meng water en overige olijfolie door elkaar en vet het gerezen deeg in.
  • Druk kuiltjes in het deeg en besprenken met de kruiden.
  • Bak de focaccia mooi bruin in ongeveer 20-30 minuten.
  • Laat beetje afkoelen op een rooster en serveer vers uit de oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.