Tarte tatin met appel en ijs 
Een tarte tatin met ijs is volgens Janny altijd een perfecte combinatie. Daar blijf je van dooreten.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Roomijs-accessoire staande mixer
- Handmixer
- Luchtdicht bakje met deksel
Voorbereiding voor tarte tatin
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Vanille-ijs
- Snijd het vanillestokje open en verwijder het merg.
- Verwarm de melk samen met het vanillemerg en de vanillepeul in een steelpan op middelhoog vuur tot het suddert.
- Klop in de tussentijd het eigeel en de suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg een lepel van de warme melk toe aan het eigeel-suikermengsel en mix goed door.
- Voeg een tweede lepel toe en meng opnieuw goed.
- Giet alles in de pan met de melk en laat rustig opwarmen tot 75 graden.
- Zeef het mengsel en laat afkoelen in een luchtdicht bakje.
- Mix de slagroom en het vanille-mengsel zodra het is afgekoeld.
- Giet over in de ijsmaker en draai voor minimaal 20 minuten.
Bladerdeeg
- Rasp de koude boter in het bloem, meng en voeg het water toe.
- Kneed met de vlindergarde totdat het een geheel vormt.
- Wikkel het deeg stevig in plastic.
- Leg het deeg in de koelkast voor 30 minuten.
Karamel-appels
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
- Snijd de appels door de helft en leg ze met de platte kant op de snijplank.
- Snijd de appels in plakjes, maar snijd ze niet helemaal door zodat een waaier gevormd kan worden.
- Kook de suiker in een ovenbestendige koekenpan tot een bruine kleur.
- Voeg de boter toe zodra de suiker bruin kleurt en roer de boter erdoor.
- Voeg de miso-pasta toe en mix het goed door.
- Voeg de appels toe en kook minstens 5 minuten in de karamel totdat er wat vocht is verdampt.
- Arrangeer de appels in een mooie vorm.
Opbouw van de tarte tatin
- Haal deeg uit de koelkast en rol het uit tot het ongeveer 3 millimeter dik is.
- Rol gaatjes en snijd een cirkel uit die groot genoeg is om de pan te bedekken.
- Snijd een paar gaatjes in het deeg ter ventilatie.
- Leg de appels op de tarte tatin.
- Bak de tarte tatin op 190 graden hetelucht voor ongeveer 45 minuten.
- Laat de taart vervolgens even uitdampen en keer ‘m om op een plank.
Stap voor stap zien hoe Robèrt de tarte tatin maakt?
Reageren
U kunt hieronder reageren op dit recept
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren