Terug

Tatin rabarber

Deze tarte tatin maak je met rabarber. De karamel combineert goed met de smaak van rabarber. Echt een taart voor liefhebbers van rabarber!

Amel

Recept van
Amel

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Rabarber

  • 500 gram rabarber
  • 10 gram honing 
  • 100 milliliter appelsap 
  • 30 gram boter
  • 2 kaneelstokjes
  • Kaneelpoeder op smaak
  • 2 anijssterren

Karamel

  • 150 gram suiker
  • 45 milliliter slagroom
  • 5 blaadjes gelatine

Biscuit

  • 3 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • Snufje zout

Nappage

  • 4 tot 5 blaadjes gelatine
  • 200 gram suiker
  • 130 milliliter water

Victoriabeslag

  • 175 gram amandelschijfjes
  • 175 gram fijne suiker
  • 30 gram eiwit

Chantilly-mascarponecrème

  • 100 milliliter slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • Verse gember 
  • Kaneelpoeder

Bereidingswijze

Tarte tatin met rabarber

Tarte tatin met rabarber - AmelDe beroemde taart die je andersom maakt: dat is de tarte tatin. Vaak zie je de taart met een laagje appels of peren, maar dit recept met rabarber is ook zeker de moeite waard!

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Siliconenvorm met een diameter van 18 centimeter
  • Bakvorm met een diameter van 20 centimeter

Voorbereiding van de tarte tatin

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.

Rabarber

  • Voeg de boter, honing en het appelsap toe aan een pan. 
  • Voeg de rabarber in stukjes toe.
  • Voeg de kaneelstokjes en anijssterretjes toe.
  • Laat de rabarber opstaan tot het zacht is.

Karamel

  • Doe de helft van de suiker in een pan en zet de pan op het vuur.
  • Voeg de rest van de suiker toe en wacht tot de suiker is opgelost en goudbruin is geworden.
  • Voeg de room toe en blijf roeren.
  • Voeg de uitgeknepen en zachte gelatine toe.
  • Schenk de karamel over de rabarber en doe het in een siliconenvorm met een diameter van 18 centimeter.
  • Zet het in de vriezer.

Nappage

  • Doe de suiker en het water in een pan en zet deze op het vuur.
  • Kook de nappage totdat er grote bubbels ontstaan.
  • Voeg de gelatine toe en laat het afkoelen.

Chantilly-mascarponecrème

  • Klop de mascarpone met de poedersuiker.
  • Voeg de slagroom toe en klop nog een keer totdat je een stevige crème krijgt.
  • Voeg de gemberrasp en het kaneelpoeder toe.

Victoriabeslag

  • Doe het amandelschaafsel, de fijne suiker en het eiwit in een kom en meng dit goed door elkaar zodat al het amandelschaafsel bedekt is met een laagje suiker. 
  • Spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het voor 15 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Schep het mengsel tussendoor 2 tot 3 keer om. 
  • Laat het krokante gesuikerde amandelschaafsel afkoelen en verpak het luchtdicht tot gebruik.

Tarte tatin biscuit

  • Klop de eidooiers en de suiker goed met de staande mixer.
  • Voeg de zachte boter toe.
  • Voeg het bakpoeder en het snufje zout toe aan de bloem.
  • Voeg dit mengsel toe aan de eidooiers toe totdat er een deeg ontstaat, gebruik hiervoor de deeghaak.
  • Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier.
  • Doe het deeg in een bakvorm met een diameter van 20 centimeter en zet het een half uur in de koeling.
  • Bak het deeg in de oven op 170 graden in 15 tot 20 minuten gaar totdat het goudbruin is.

Opbouw van de tarte tatin

  • Haal de rabarber uit de vriezer en giet de nappage overheen.
  • Leg de rabarber op de bodem.
  • Versier de taart met toefjes chantilly-mascarponecrème en bedek de rand van de taart met het victoriabeslag.

Stap voor stap zien hoe Robèrt de tarte tatin maakt?

BEKIJK DE UIEN TARTE TATIN

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.