Tarte tatin met rabarber
De beroemde taart die je andersom maakt: dat is de tarte tatin. Vaak zie je de taart met een laagje appels of peren, maar dit recept met rabarber is ook zeker de moeite waard!
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Siliconenvorm met een diameter van 18 centimeter
- Bakvorm met een diameter van 20 centimeter
Voorbereiding van de tarte tatin
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
Rabarber
- Voeg de boter, honing en het appelsap toe aan een pan.
- Voeg de rabarber in stukjes toe.
- Voeg de kaneelstokjes en anijssterretjes toe.
- Laat de rabarber opstaan tot het zacht is.
Karamel
- Doe de helft van de suiker in een pan en zet de pan op het vuur.
- Voeg de rest van de suiker toe en wacht tot de suiker is opgelost en goudbruin is geworden.
- Voeg de room toe en blijf roeren.
- Voeg de uitgeknepen en zachte gelatine toe.
- Schenk de karamel over de rabarber en doe het in een siliconenvorm met een diameter van 18 centimeter.
- Zet het in de vriezer.
Nappage
- Doe de suiker en het water in een pan en zet deze op het vuur.
- Kook de nappage totdat er grote bubbels ontstaan.
- Voeg de gelatine toe en laat het afkoelen.
Chantilly-mascarponecrème
- Klop de mascarpone met de poedersuiker.
- Voeg de slagroom toe en klop nog een keer totdat je een stevige crème krijgt.
- Voeg de gemberrasp en het kaneelpoeder toe.
Victoriabeslag
- Doe het amandelschaafsel, de fijne suiker en het eiwit in een kom en meng dit goed door elkaar zodat al het amandelschaafsel bedekt is met een laagje suiker.
- Spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het voor 15 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schep het mengsel tussendoor 2 tot 3 keer om.
- Laat het krokante gesuikerde amandelschaafsel afkoelen en verpak het luchtdicht tot gebruik.
Tarte tatin biscuit
- Klop de eidooiers en de suiker goed met de staande mixer.
- Voeg de zachte boter toe.
- Voeg het bakpoeder en het snufje zout toe aan de bloem.
- Voeg dit mengsel toe aan de eidooiers toe totdat er een deeg ontstaat, gebruik hiervoor de deeghaak.
- Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier.
- Doe het deeg in een bakvorm met een diameter van 20 centimeter en zet het een half uur in de koeling.
- Bak het deeg in de oven op 170 graden in 15 tot 20 minuten gaar totdat het goudbruin is.
Opbouw van de tarte tatin
- Haal de rabarber uit de vriezer en giet de nappage overheen.
- Leg de rabarber op de bodem.
- Versier de taart met toefjes chantilly-mascarponecrème en bedek de rand van de taart met het victoriabeslag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.