E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tartelettes met fruit

Evert

Recept van
Evert

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram patentbloem
  • snuf bakpoeder
  • 75 gram suiker
  • sinaasappel
  • 75 gram zachte boter
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel water

Frangipane

  • 120 gram zachte boter
  • 2 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 120 gram amandelpoeder
  • 50 gram geraspte kokos
  • verse ananas
  • 1 limoen
  • enkele aardbeien

Bereidingswijze

Bodem

  • Wrijf bloem, bakpoeder, suiker, sinaasappelschil en boter in elkaar tot een kruimelig deeg.
  • Maak een kuiltje in het midden en giet daar het ei en water in.
  • Kneed snel tot een glad deeg.
  • Wikkel in folie en laat een uur in de koelkast opstijven.

Frangipane

  • Klop de zachte boter op.
  • Voeg eieren en een deel van de suiker toe. Klop goed door elkaar.
  • Voeg al kloppend de rest van de suiker, rum en als laatste het amandelpoeder toe.
  • Klop tot een soepele frangipane en doe in een spuitzak.

Samenstellen en afbakken

  • Rol het koude deeg uit tot 2 millimeter dikte en leg de deegplak even in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • Vet tartelettevormpjes in met boter en bestuif met bloem.
  • Haal het deeg uit de oven en bekleed de vormpjes hiermee.
  • Vul ze op met de frangipane en bestrooi met kokos.
  • Bak de tartelettes in 15 minuten mooi bruin en gaar.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Snijd de ananas klein en decoreer de tartelettes met ananas en een beetje rum.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.