Terug

Tartelettes met fruit

Evert

Recept van
Evert

Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram patentbloem
  • snuf bakpoeder
  • 75 gram suiker
  • sinaasappel
  • 75 gram zachte boter
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel water

Frangipane

  • 120 gram zachte boter
  • 2 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 120 gram amandelpoeder
  • 50 gram geraspte kokos
  • verse ananas
  • 1 limoen
  • enkele aardbeien

Bereidingswijze

Bodem

  • Wrijf bloem, bakpoeder, suiker, sinaasappelschil en boter in elkaar tot een kruimelig deeg.
  • Maak een kuiltje in het midden en giet daar het ei en water in.
  • Kneed snel tot een glad deeg.
  • Wikkel in folie en laat een uur in de koelkast opstijven.

Frangipane

  • Klop de zachte boter op.
  • Voeg eieren en een deel van de suiker toe. Klop goed door elkaar.
  • Voeg al kloppend de rest van de suiker, rum en als laatste het amandelpoeder toe.
  • Klop tot een soepele frangipane en doe in een spuitzak.

Samenstellen en afbakken

  • Rol het koude deeg uit tot 2 millimeter dikte en leg de deegplak even in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • Vet tartelettevormpjes in met boter en bestuif met bloem.
  • Haal het deeg uit de oven en bekleed de vormpjes hiermee.
  • Vul ze op met de frangipane en bestrooi met kokos.
  • Bak de tartelettes in 15 minuten mooi bruin en gaar.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Snijd de ananas klein en decoreer de tartelettes met ananas en een beetje rum.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.