Terug

Tiramisu met Amaretto

Evert

Recept van
Evert

Taart
Makkelijk
(6) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 60 gram eidooier
  • 90 gram eiwit
  • 75 gram suiker
  • 25 gram oploskoffie
  • 0.5 kopje espresso (vers gezet)
  • 75 gram patentbloem

Mascarponecrème

  • 3 gelatine blaadjes
  • 2.25 deciliter slagroom
  • 25 milliliter water
  • 60 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 150 gram mascarpone

Afwerking

  • cacaopoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Biscuit

  • Klop de eidooiers los.
  • Klop het eiwit stijf. Voeg halverwege beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot mooie stijve pieken.
  • Voeg al kloppend de eidooiers voorzichtig toe.
  • Meng als laatste espresso en oploskoffie door het mengsel.
  • Zeef de bloem en spatel dit er door.
  • Strijk het beslag uit over de bakplaat en bak in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Mascarponecrème

  • Week de gelatine.
  • Klop de eidooiers los.
  • Maak een suikersiroop van water en suiker.
  • Giet de suikersiroop al kloppend voorzichtig bij de eidooiers en klop door tot het mengsel goed koud is.
  • Klop de slagroom op.
  • Meng de mascarpone met het eidooiermengsel.
  • Smelt de gelatine met aanhangend water in een pannetje op laag vuur.
  • Klop vervolgens slagroom en gelatine door het mascarponemengsel tot een egale crème.

Afwerking

  • Snijd de biscuit in drie gelijke plakken.
  • Trempeer de plakken met amaretto.
  • Leg een biscuit op een werkplank.
  • Bestrijk met een laag mascarponecrème en dek af met een tweede laag biscuit.
  • Smeer ook hier een laag mascarponecrème op en sluit af met de laatste biscuit.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Bestuif voor serveren met cacao.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.