Terug

Tiramisu van Anna

Voor haar befaamde tiramisu bakt Anna zelfs de lange vingers zelf, maar die kun je natuurlijk ook gewoon kopen.

Anna

Recept van
Anna

Goed te doen
(6) reviews

Ingrediënten

Lange vingers

  • 2 eiwitten
  • 80 gram suiker
  • 1 snuf zout
  • 2 eidooiers
  • 50 gram bloem
  • 10 gram maïzena

Vulling

  • 4 eieren
  • 75 gram suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom
  • 125 milliliter koffie
  • 2 blaadjes gelatine
  • scheutje amandellikeur
  • scheutje koffielikeur
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).

Lange vingers

  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom samen met 30 gram suiker en een snufje zout stijf.
  • Klop in een andere kom de eidooiers met 30 gram suiker op tot een luchtig mengsel. Voeg de eidooiers toe aan de eiwitten en spatel dit rustig door elkaar.
  • Zeef de bloem en de maïzena en voeg bij het mengsel.
  • Spatel dit ook rustig door elkaar.
  • Schep het beslag in een spuitzak en spuit op een bakplaat bekleed met bakpapier lange banen.
  • Zorg voor voldoende tussenruimte want de koekjes zetten uit tijdens het afbakken.
  • Strooi er nog wat suiker overheen en bak de ‘lange vingers’ in 10-12 minuten goudbruin.
  • Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Vulling

  • Klop de eidooiers op met de suiker (de eiwitten heb je niet nodig).
  • Doe wat koud water in een kommetje en wel daar de blaadjes gelatine in.
  • Verwarm 50 milliliter slagroom in een pannetje en voeg daar de gelatine aan toe, roer alles goed door en laat het afkoelen.
  • Klop de rest van de slagroom op samen met de mascarpone.
  • Spatel hier rustig het eidooiermengsel door.
  • Voeg naar smaak wat amandellikeur en koffielikeur toe.
  • Als laatste meng je het gelatinemengsel erdoorheen.

Opbouw tiramisu

  • Gebruik hiervoor glaasjes of een mooie schaal.
  • Leg een aantal lange vingers op de bodem en giet daar wat koude sterkte koffie overheen.
  • Als je wilt kun je de koffie nog mengen met wat amandellikeur.
  • Giet daar de helft van de vulling op en leg daar weer wat lange vingers op.
  • Giet de andere helft van de vulling erop en zet de glaasjes/schaal in de koelkast zodat het kan opstijven. Dit duurt ongeveer 2 uur.
  • Om de tiramisu te versieren gebruik je wat cacaopoeder, eventueel ook nog wat stukjes lange vinger.
  • Variatietip: om de tiramisu op te fleuren is het lekker om tussen de laagjes mascarpone wat gebakken peer te doen. Snijd hiervoor een peer, die niet al te hard is, in kleine blokjes. Smelt wat roomboter in een koekenpan en voeg de peer toe, als de peer rondom gebakken is strooit je er wat suiker op. Zet het vuur lager anders verbrand de suiker. Laat afkoelen en voeg dit toe aan de tiramisu.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.