Terug

Tiroler flammkuchen

Voor deze flammkuchen wanen we ons even in Oostenrijk. Goede kwaliteit spek, Gruyèrekaas en mierikswortel zijn het geheim van de chef.

Liesbeth

Recept van
Liesbeth

Makkelijk
(1) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram patentbloem
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 0.5 theelepel zout

Topping

  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram zure room
  • 2 rode uien
  • 250 gram Tiroler spek of gerookt ontbijtspek
  • 75 gram gruyère kaas (geraspt)
  • snufje gerookt zout

Garnering

  • 100 milliliter slagroom
  • 50 gram mierikswortel
  • 10 milliliter truffelolie
  • 100 gram rucola
  • halve verse truffel
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pizzaschep
  • Pizzasteen
  • Deegroller
  • Kom
  • Vershoudfolie
  • Bakpapier

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Meng de ingrediënten samen met 125 milliliter water en kneed het mengsel tot een soepel en elastisch deeg.
  • Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 30 minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping en de garnering.
  • Snijd het deeg in 2 gelijke delen.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg heel dun uit.
  • Bekleed de pizzaschep met bakpapier en plaats daar de deegplakken op.
  • Bestrijk het deeg met een royale laag van het crème fraîche-mengsel en volg met de uienringen, spek en geraspte kaas.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak tot de randen goudbruin kleuren.

Topping

  • Pel en snijd de uien in flinterdunne ringen.
  • Meng de crème fraîche met sour cream, rookzout en peper.
  • Snijd het spek in kleine reepjes.

Garnering

  • Meng de slagroom met mierikswortel en truffelolie en roer goed door.
  • Hak de rucola fijn.
  • Ga verder met het deeg.

Afwerken/decoratie

  • Verdeel rucola over de flammkuchen en serveer met de mierikswortelsaus.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.