E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Toren van meringue

Ruth

Recept van
Ruth

Taart
(4) reviews

Ingrediënten

Meringue

  • 6 eiwitten
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 0.25 theelepel kardemonpoeder
  • 0.5 theelepel witte wijnazijn
  • 0.5 theelepel maïzena
  • 50 gram gepelde ongezouten pistaschenoten

Mangoslagroom

  • 375 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 0.5 rijpe mango

Samenstellen

  • 1 granaatappel

Karamel

  • 200 gram suiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 110°C (heteluchtstand).
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier en teken hier cirkels op met de volgende diameters: 20, 18, 15, 13½ cm, 12 cm, 9 ½ en 7 centimeter.

Meringue

  • Klop de eiwitten op medium snelheid op tot zachte pieken ontstaan.
  • Voeg suiker lepel voor lepel toe en klop totdat stijve, glanzende pieken ontstaan.
  • Roer het kardemompoeder voorzichtig door het mengsel.
  • Voeg daarna maïzena en wijnazijn toe.
  • Schep het meringuemengsel op de aangegeven cirkels op de bakplaten en werk de randen mooi af. Maak een punt op de kleinste cirkel. Gebruik eventueel een spuitzak.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Strooi de pistachenoten over de meringuecirkels, vooral langs de randen.
  • Droog de taarten 1 uur. Zet daarna de oven uit en laat ze nog 1 uur in oven staan.
  • Haal uit de oven en verwijder de meringue van het bakpapier. Laat afkoelen op een rooster.

Mangoslagroom

  • Klop de slagroom stijf met poedersuiker.
  • Pureer het vruchtvlees van de mango.
  • Roer de mangopuree luchtig door de room.

Samenstellen

  • Leg de grootste meringue op een taartschaal, bestrijk met een laag mangoslagroom en leg hier de een na grootste meringue op.
  • Herhaal met de rest van de meringuetaarten en vorm een mooie toren.
  • Haal de granaatappelpitjes los en verdeel over de toren.

Karamel

  • Laat de suiker langzaam karamelliseren.
  • Haal de pan van het vuur af en trek met fijne vork lange draden.
  • Draai de karameldraden om de meringuetoren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.