Terug

Toren van meringue

Ruth

Recept van
Ruth

Makkelijk
(2) reviews

Ingrediënten

Meringue

  • 6 eiwitten
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 0.25 theelepel kardemonpoeder
  • 0.5 theelepel witte wijnazijn
  • 0.5 theelepel maïzena
  • 50 gram gepelde ongezouten pistaschenoten

Mangoslagroom

  • 375 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 0.5 rijpe mango

Samenstellen

  • 1 granaatappel

Karamel

  • 200 gram suiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 110°C (heteluchtstand).
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier en teken hier cirkels op met de volgende diameters: 20, 18, 15, 13½ cm, 12 cm, 9 ½ en 7 centimeter.

Meringue

  • Klop de eiwitten op medium snelheid op tot zachte pieken ontstaan.
  • Voeg suiker lepel voor lepel toe en klop totdat stijve, glanzende pieken ontstaan.
  • Roer het kardemompoeder voorzichtig door het mengsel.
  • Voeg daarna maïzena en wijnazijn toe.
  • Schep het meringuemengsel op de aangegeven cirkels op de bakplaten en werk de randen mooi af. Maak een punt op de kleinste cirkel. Gebruik eventueel een spuitzak.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Strooi de pistachenoten over de meringuecirkels, vooral langs de randen.
  • Droog de taarten 1 uur. Zet daarna de oven uit en laat ze nog 1 uur in oven staan.
  • Haal uit de oven en verwijder de meringue van het bakpapier. Laat afkoelen op een rooster.

Mangoslagroom

  • Klop de slagroom stijf met poedersuiker.
  • Pureer het vruchtvlees van de mango.
  • Roer de mangopuree luchtig door de room.

Samenstellen

  • Leg de grootste meringue op een taartschaal, bestrijk met een laag mangoslagroom en leg hier de een na grootste meringue op.
  • Herhaal met de rest van de meringuetaarten en vorm een mooie toren.
  • Haal de granaatappelpitjes los en verdeel over de toren.

Karamel

  • Laat de suiker langzaam karamelliseren.
  • Haal de pan van het vuur af en trek met fijne vork lange draden.
  • Draai de karameldraden om de meringuetoren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.