E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tropische broodpudding

Matthieu

Recept van
Matthieu

Brood
(0) reviews

Ingrediënten

Gekonfijte ananas

  • 2 eetlepels honing
  • 1 vanillepeul
  • 1 verse ananas

Broodpudding

  • 1 stokbrood (1 dag oud)
  • 50 gram gesmolten boter
  • 500 milliliter melk
  • 250 gram suiker
  • 1 vanillepeul
  • 40 gram geraspte kokos
  • 1 ei

Kokossaus

  • 100 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eidooiers
  • 50 milliliter Malibu likeur
  • kokosrasp

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voorop 170°C.
  • Leg een siliconen muffinvorm klaar.

Gekonfijte ananas

  • Schil en snijd de ananas in blokjes.
  • Verwarm honing en het merg uit de vanille in een pannetje op laag vuur totdat het vloeibaar is.
  • Doe de ananas er bij en roer goed door zodat alle ananas bedekt is met een laagje honing.
  • Laat even op het vuur staan totdat de ananas een kleurtje heeft en zacht is geworden.
  • Stort op een brod en laat afkoelen.

Broodpudding

  • Breek het stokbrood in stukjes en doe in een grote kom.
  • Voeg melk, suiker, vanillemerg, kokos, ei, gekonfijte ananas (houd een beetje achter voor de saus) en de gesmolten boter toe en meng tot een smeuïge massa.
  • Verdeel dit mengsel over de muffinvormpjes.
  • Bak de broodpuddinkjes ongeveer 30 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Kokossaus

  • Smelt boter met de suiker al roerend op laag vuur.
  • Meng eidooiers met likeur en klop even door. Schenk het eimengsel in de pan en laat dit al roerend warm worden. Laat de saus binden maar niet koken.
  • Haal de pan van het vuur, schenk de saus in een schaaltje en roer wat kokosrasp en kleingesneden gekonfijte ananas erdoor.
  • Serveer bij de pudding.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.