Terug

Tropische broodpudding

Matthieu

Recept van
Matthieu

Brood
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Gekonfijte ananas

  • 2 eetlepels honing
  • 1 vanillepeul
  • 1 verse ananas

Broodpudding

  • 1 stokbrood (1 dag oud)
  • 50 gram gesmolten boter
  • 500 milliliter melk
  • 250 gram suiker
  • 1 vanillepeul
  • 40 gram geraspte kokos
  • 1 ei

Kokossaus

  • 100 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eidooiers
  • 50 milliliter Malibu likeur
  • kokosrasp

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voorop 170°C.
  • Leg een siliconen muffinvorm klaar.

Gekonfijte ananas

  • Schil en snijd de ananas in blokjes.
  • Verwarm honing en het merg uit de vanille in een pannetje op laag vuur totdat het vloeibaar is.
  • Doe de ananas er bij en roer goed door zodat alle ananas bedekt is met een laagje honing.
  • Laat even op het vuur staan totdat de ananas een kleurtje heeft en zacht is geworden.
  • Stort op een brod en laat afkoelen.

Broodpudding

  • Breek het stokbrood in stukjes en doe in een grote kom.
  • Voeg melk, suiker, vanillemerg, kokos, ei, gekonfijte ananas (houd een beetje achter voor de saus) en de gesmolten boter toe en meng tot een smeuïge massa.
  • Verdeel dit mengsel over de muffinvormpjes.
  • Bak de broodpuddinkjes ongeveer 30 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Kokossaus

  • Smelt boter met de suiker al roerend op laag vuur.
  • Meng eidooiers met likeur en klop even door. Schenk het eimengsel in de pan en laat dit al roerend warm worden. Laat de saus binden maar niet koken.
  • Haal de pan van het vuur, schenk de saus in een schaaltje en roer wat kokosrasp en kleingesneden gekonfijte ananas erdoor.
  • Serveer bij de pudding.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.