Terug

Tropische tweeling

Marcel

Recept van
Marcel

Cake
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 400 gram roomboter (plus extra voor het invetten)
  • 400 gram fijne kristalsuiker
  • 450 gram tarwebloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 8 gram zout
  • 8 stuks M-maat eieren
  • 200 milliliter melk
  • 100 milliliter creme fraîche
  • 3 citroenen
  • 150 gram geraspte kokos
  • 3 rijpe mango
  • 100 gram physalis vruchten
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 theelepel kardemom (gemalen)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel Gember
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 snufje kruidnagel

Vulling

  • 150 gram mascarpone
  • 150 milliliter slagroom (ongezoet)
  • 30 gram vanillesuiker
  • 1 theelepel Grand Marnier
  • 50 gram poedersuiker

Samenstellen

  • 3 passievruchten
  • 1 granaatappel
  • 2 limoenen
  • 1 potje lemon curd

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 165°C hete lucht oven.
  • Vet 2 brood- of cakevormen in van 30 centimeter en bestuif de zijkant met bloem. Knip een bodem uit bakpapier en leg deze in de vormen.
  • Leg een spuitzak met rond spuitmondje klaar.

Cake

  • Sla boter en suiker glad in de mixer.
  • Meng en zeef bloem, bakpoeder en zout.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het botermengsel en meng iedere keer goed door.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en klop snel door tot alles is gemengd.
  • Voeg melk en crème fraîche toe en meng goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag over twee kommen.
  • Rasp het schil van de citroenen en voeg dit met 75 gram kokos toe aan het ene beslag.
  • Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Snijd 50 gram physalis vruchten in kleine stukken. Bewaar de overige vruchten en wat mangostukjes voor de garnering.
  • Wentel de stukjes fruit door een beetje bloem.
  • Meng bruine suiker met kardemom, kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel.
  • Meng de gele vruchten en bruin suiker door het andere beslag.
  • Schenk beide beslagen in de cakevormen. Bestrooi beide cakes met het restant geraspte kokos.
  • Plaats de cakes 45-50 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en laat kort afkoelen.

Vulling

  • Roer de mascarpone glad en mix de slagroom met de mascarpone.
  • Voeg vanillesuiker, Grand Marnier en poedersuiker naar smaak toe.
  • Vul een spuitzak met de slagroom en leg deze koud weg.

Samenstellen

  • Maak de garnering klaar: lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en haal de pitjes uit de granaatappel.
  • Haal de cakes voorzichtig uit het bakblik.
  • Snijd beide cakes diagonaal door.
  • Besmeer een open zijde met lemoncurd.
  • ‘Plak’ een donkere en lichte zijde aan elkaar vast.
  • Garneer de snijlijn met toefjes slagroom en eventueel rondom de cakes.
  • Plaats de fruitgarnering op de toefjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.