E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tulband met pecannoten en chocolade

Evert

Recept van
Evert

Cake
(20) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 100 gram roomboter (plus extra voor het invetten)
  • 100 gram rietsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel (plus extra om te bestuiven)
  • 1 theelepel bakpoeder

Chocoladesaus

  • 50 gram boter
  • 50 gram rietsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 40 gram pure chocolade, in stukjes
  • 50 gram pecannoten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem.

Cake

  • Klop de boter met de suiker tot het luchtig is.
  • Voeg de eieren een voor een toe (voeg pas een ei toe als de vorige is opgenomen).
  • Roer de melk en de ahornsiroop erdoorheen.
  • Zeef de bakmeel en bakpoeder erover en spatel voorzichtig door het beslag.

Chocoladesaus

  • Doe boter, rietsuiker, melk en ahornsiroop in een pan. Verhit op zacht vuur tot een glad en egaal mengsel.
  • Voeg de stukjes chocolade toe tot het gesmolten is.
  • Meng de pecannoten erdoorheen en haal van het vuur.

Samenstellen

  • Doe de chocoladesaus in de tulbandvorm en laat iets afkoelen.
  • Giet het cakebeslag erover.
  • Bak de tulband in circa 35 minuten gaar. Controleer na de baktijd de gaarheid van de tulband door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de tulband gaar.
  • Haal de tulband uit de oven, laat nog 5 minuten in de bakvorm zitten en stort de tulband op een rooster om verder af te koelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.