E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Turkse burgers

Geniet van deze heerlijke Turkse burgers van Anna. De yoghurtdip in combinatie met komkommer maakt een mooi huwelijk van smaken.

Anna

Recept van
Anna

Hartig
Moeilijk
(10) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 225 gram patentbloem
  • 13 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 65 gram ongezouten roomboter
  • 6 gram zout
  • 50 milliliter halfvolle melk
  • 17 gram verse gist
  • 1 ei (insmeren broodjes)
  • Çörek otu (nigellazaad)

Burgers

  • 200 gram rundergehakt
  • 1 ui (gele ui)
  • zout
  • Köfte kruiden
  • 75 gram boter

Cacık (Turkse tzatziki)

  • 250 gram Turkse yoghurt
  • 0.5 komkommer
  • 0.5 bosje dille
  • gemalen witte peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook

Acılı antep ezmesi (pittige Turkse dip)

  • 3 tomaten
  • 1 ui (gele ui)
  • 1 puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • halve citroen (sap)
  • 0.2 bosje platte peterselie
  • zout en peper
  • Turkse peper/tomatenpuree
  • sumak
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • nane (gedroogde munt)

Afwerking/decoratie

  • 0.25 kruidenbuiltjes

Bereidingswijze

Bakgereedschap

Chopper
2 x koekenpan
Keukenmachine met toebehoren
1 kleine kom
1 rol plasticfolie
1x taartrooster vierkant
Deeghaak
Vlinderhaak
Kleine zeef
Kleine kwast
Plastic handschoenen
Snijplank
Koksmes
Knoflookpers
Aardappelschilmesje
4 kleine schaaltjes
1 grove rasp
2 kommen
1 deegkrabber
1 spatel
1 garde
Rasp

Deeg

  • Meng bloem, suiker, zout en verse gist in een kom.
  • Verwarm de melk licht en doe het bij het mengsel.
  • Voeg het ei toe en kneed langzaam.
  • Als het deeg wat dikker is, beetje bij beetje de boter toevoegen
  • Mixer op de gemiddelde stand zetten en laten draaien tot een elastisch deeg.
  • Laat het rijzen.
  • Na eerste rijs bolletjes afwegen (40 gr), opbollen en insmeren met een beetje eigeel (eigeel eerst zeven).
  • Doe de zaadjes erop en leg op een ingevette bakplaat. Daarna de 2de rijs geven.
  • Oven aanzetten op 180 graden hete lucht en broodjes ong. 20 min afbakken. Daarna op een taartrooster leggen.

Burgers

  • Uitje pellen en snipperen en bosje peterselie fijnsnijden.
  • Gehakt mengen met overige ingrediënten.

Cacık (Turkse tzatziki)

  • Knoflook pellen en door de pers doen.
  • Was de komkommer, verwijder het zaad en rasp.
  • Hak de dille fijn.
  • Alles mengen met yoghurt en op smaak maken met peper en zout.

Acılı antep ezmesi (pittige Turkse dip)

  • Hak de ui heel fijn en doe in een kommetje.
  • Peper, puntparika snijden en alles malen in de chopper.
  • Knoflook en verse kruiden erbij en alles malen.
  • Daarna naar smaak de gedroogde kruiden toevoegen (ook zout)
  • Mengsel in een kom doen.
  • Tomaat heel fijn hakken (zaadjes verwijderen) en erbij doen, alls goed doorroeren.

Afwerking/decoratie

  • Stel de burger samen door het broodje te beleggen met de Cacık, Acılı antep ezmesi, de burger en sla.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.