Terug

Valentijnsdag koektaart

Een recept van thuisbakker Meyke.

Goed te doen
(3) reviews

Ingrediënten

Sloffendeeg

  • 220 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 0.25 theelepel zout
  • 30 gram cacaopoeder

Roomkaasvulling

  • 87 gram suiker
  • 250 gram roomkaas
  • 218 gram witte chocolade
  • 1.25 theelepel vanille-extract
  • 1 snuf zout

Merengue

  • 2 eiwitten
  • 66 gram suiker
  • 66 gram poedersuiker
  • rode kleurstof

Opbouw

  • vers fruit
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Sloffendeeg

  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder en de cacaopoeder.
  • Meng vervolgens alle met de deeghaak ingrediënten tot dat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Kneed het deeg met de hand door tot een samenhangend deeg.
  • Maak een platte schijf van het deeg, verpak het deeg in huishoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Haal het deeg na 1 uur uit de koelkast en kneed het deeg kort door.
  • Rol het deel uit tot 0,7 tot 1 cm dikte.
  • Snijd de gewenste vorm uit het deeg en laat wederom 1 uur rusten in de koelkast.
  • Bak tot slot het deeg af het 180 graden voor +/- 23 tot 25 minuten.
  • De koeken moeten helemaal afgekoeld zijn voordat de taart opgebouwd kan worden. Let op! Het deeg is heel erg breekbaar nadat het is afgekoeld is.

Roomkaasvulling

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • De chocolade mag niet warm worden.
  • Mix de roomkaas met de suiker totdat de suiker opgelost is. De roomkaas wordt hierdoor ook romiger.
  • Voeg de koude, gesmolten chocolade, de vanille en het zout toe aan de roomkaas en meng goed door elkaar.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Spatel de slagroom door het roomkaasmengel.
  • Zet de roomkaasvulling in de koelkast tot dat deze gebruikt gaat worden.

Merengue

  • Scheid de eidooiers van de eiwitten (gebruik hiervoor alvast een eiwit dat overblijft van het ei uit de koeken. Zorg ervoor dat de mixkom helemaal vet vrij is.
  • Klop de eiwitten op tot stijve pieken.
  • Voeg de suiker in gedeeltes toe en mix tot de suiker helemaal opgelost is.
  • Spatel de poedersuiker door het eiwitmengsel.
  • Voeg kleurstof toe naar wens. Tip! Om gestreepte merengue te maken breng je de kleurstof met een kwastje of sateprikker aan in binnenkant van de spuitzak dicht bij het spuitmondje.
  • Verwarm de oven voor op 100 graden en bak de merengue in 60 minuten droog.
  • De merengue schuimpjes zijn klaar wanneer ze zonder te breken loskomen van het bakpapier.

Opbouw

  • Plaats een gebakken koekbodem op een vlakke ondergrond.
  • Spuit de roomkaasvulling met behulp van een spuitzak met een gladde spuitmond op de bodem.
  • Zorg dat de vulling egaal verdeeld is over de koekbodem.
  • Plaats de tweede koekbodem bovenop de vulling.
  • Spuit de roomkaasvulling wederom met een spuitzak met gladde spuitmond op de bovenkant van de koek.
  • Decoreer de bovenkant van de taart met de zelfgebakken merengue en vers fruit.
  • Maak de taart af door de bovenkant te bestuiven met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.