Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
 - Handmixer
 - Staafmixer
 - Klein paletmes
 - Kleine glaasjes
 - Taartzaag
 - Spuitzakken
 - Vierkant bakblik van 30 centimeter
 - Sjabloon voor tulpen
 - Bakpapier
 - Bakplaat
 
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
 - Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier.
 - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 - Zet de glaasjes neer waar je de koekjes in vormt.
 
Frangipane cakebeslag
- Meng de poedersuiker met het amandelmeel.
 - Voeg 1 ei, het vanille- en amandelextract en de zout toe en meng tot een gladde spijs.
 - Klop de boter en de suiker erdoor.
 - Voeg hier 1 voor 1 de eieren aan toe en meng tot een luchtig geheel.
 - Mix hier rustig met de handmixer de bakpoeder en bloem door.
 - Stort het cakebeslag in het bakblik.
 - Bak de cake gaar in 35 minuten tot een prikker er droog uitkomt.
 
Perzikcompote
- Ontdoe de perziken van hun huid en snijd ze fijn.
 - Verwarm ze samen met de suiker, een kneepje limoensap en een eetlepel water.
 - Laat even pruttelen tot de suiker is opgelost.
 - Mix de compote met de staafmixer tot jam structuur.
 
Verveine botercrème
- Zeef de bloem.
 - Meng met de suiker, zout en havermelk in een pannetje.
 - Verwarm, terwijl je goed blijft roeren, tot het indikt.
 - Stort het melkpapje op een plaatje, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
 - Klop de boter luchtig en wit.
 - Voeg beetje bij beetje het melkpapje toe en klop door tot een witte creme.
 - Voeg likeur naar smaak toe.
 - Mix daarna de luchtbellen uit de botercrème.
 - Schep 2 bakjes botercrème apart.
 - Kleur het ene bakje rood en het andere blauw.
 - Doe in spuitzakken.
 
Tulpenkoekjes
- Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden.
 - Maak de boter glad met een spatel.
 - Voeg de poedersuiker toe en meng tot een geheel.
 - Mix het eiwit en vanille-extract erdoor tot een glad geheel.
 - Voeg amandelpoeder en de bloem toe.
 - Breng het deeg tot slot op kleur met de kleurstoffen.
 - Leg je sjabloon op het bakpapier op de bakplaat.
 - Stort een beetje beslag op de mal en strijk het glad met het paletmes.
 - Herhaal tot je evenveel koekjes als glaasjes hebt.
 - Bak de tulpenkoekjes voor 10 minuten.
 - Laat ze kort uitharden en vorm ze dan in een glaasje.
 - Doe de koekjes weer terug in de oven en bak ze nogmaals 10 minuten.
 - Snijd de perzik in kleine stukjes.
 - Vul de tulpen met een beetje rode botercrème en een stukje perzik.
 
Opbouwen
- Snijd de cake in 4 vierkanten van 15 centimeter.
 - Gebruik 3 cakes voor de onderste taart.
 - Vul ze met compote en stapel ze op elkaar.
 - Snijd het laatste stuk cake weer in vieren en stapel daarvan 2 cakes gevuld met compote op elkaar. De overige 2 cakes houd je over.
 - Plaats de kleine taart op de grote.
 - Strijk de buitenkant glad af met witte botercrème.
 - Versier de vaas met blauwe botercrème.
 - Leg de tulpenkoekjes op de hoeken zodat het eruit ziet alsof ze in de vaas zitten.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.