E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vegan, gluten- & suikervrije cheesecake

Een gluten- en suikervrije cheesecake, zonder kaas (!), die wél heerlijk smaakt? Zacht, fris en romig!

Taart
Cake
Vegan
Veganistisch
(815) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 170 gram pecannoten
  • 8 medjoul-dadels
  • snufje zout
  • 50 gram Havermout (glutenvrije)
  • snufje kaneel
  • 50 gram kokosrasp
  • 3 el kokosolie

Creamcheese

  • 250 gram ongebrande cashewnoten
  • 5 medjoul-dadels
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 el citroensap
  • 120 milliliter kokosmelk

Fruit

  • 250 gram fruit naar keuze, bijv. ontpitte kersen, stukjes appel of abrikoos

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm

Voorbereiding voor de cheesecake

  • Laat de cashewnoten circa 6 uur weken in koud water.
  • Bekleed de taartvorm met bakpapier.

Bodem

  • Ontpit de dadels.
  • Maal in een keukenmachine alle ingrediënten tot smeuïge massa.
  • Druk alles goed aan in de taartvorm en zet het in de vriezer

Creamcheese

  • Ontpit de dadels.
  • Giet de cashewnoten af.
  • Mix alle ingrediënten in de keukenmachine en schenk het over de bodem.
  • Zet het in de vriezer.

Afmaken van de cheesecake

  • Ontdooi het fruit en giet het overtollige vocht af.
  • Pureer het fruit tot puree schenk over de cheesecake.
  • Zet weg in de koelkast.

Meer vegan recepten?

Kijk dan eens hier!

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.