E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zoete aardappel brownies: vegan, glutenvrij en suikervrij

Brownies en zoete aardappel: een gekke combinatie? Probeer ze zelf en laat je verrassen!

Cake
Vegan
(198) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 4 zoete aardappels (bataat of yams, de oranjekleurige, niet de witte)
  • 10 dadels
  • 200 gram Havermout (glutenvrije)
  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram cacaopoeder
  • 65 milliliter zonnebloemolie
  • snufje zout
  • 150 milliliter water
  • kokosrasp

Bereidingswijze

Deze variant op de gewone brownie, met zoete aardappel, is een stuk gezonder. Hij is namelijk, glutenvrij en suikervrij! Het resultaat is verrassend smeuïg.

Bakbenodigdheden

  • Bakvorm 20×20 cm
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze van de zoete aardappel brownies

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Verspreid ze over een met bakplaat beklede bakplaat en bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Ontpit de dadels.
  • Pureer in een keukenmachine of met de staafmixer de aardappel, dadels en havermout.
  • Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en pureer nogmaals tot het een smeuïge massa wordt.
  • Schenk het beslag in de bakvorm en bak circa 30 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Bestrooi met kokosrasp.

Nog niet uitgebakken?

Maak deze brownies met roomkaas en framboos!

Bekijk het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.