E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Verleidelijke flammkuchen

Verleidelijk is deze flammkuchen zeker! Want wie kan een topping van lamsgehakt, koriander en granaatappel niet weerstaan?

Nicole

Recept van
Nicole

Hartig
Makkelijk
(5) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout

Topping

  • 200 gram crème fraîche
  • 100 gram zure room
  • 200 gram lamsgehakt
  • 1 aubergine
  • 1 grote rode ui
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 3 tenen knoflook
  • snufje zout
  • snufje peper

Afwerken/decoratie

  • 1 granaatappelpitten
  • 20 gram verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pizzaschep
  • Pizzasteen
  • Deegroller
  • Mengkom (2 stuks)
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Meng de ingrediënten met 125 milliliter water en kneed tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Verdeel het deeg vervolgens in 2 delen, bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg met een deegroller dun uit.
  • Bestuif de pizzaschep met bloem en leg de bodems hierop.
  • Bestrijk de bodems met een laag van het crème fraîche-mengsel en volg met de aubergine, ui en plukjes gehakt.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak ongeveer 10 minuten.

Topping

  • Pers de tenen knoflook, snijd de aubergine in dunne plakjes en pel en snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Kruid het gehakt met de droge kruiden en kneed er 2 geperste tenen knoflook door.
  • Meng de crème fraîche met zure room, 1 geperst teentje knoflook, nootmuskaat en een snufje zout. Roer goed door.
  • Ga verder met het deeg.

Afwerken/decoratie

  • Garneer de flammkuchen met de granaatappelpitten en de koriander.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.