Terug

Verleidelijke flammkuchen

Verleidelijk is deze flammkuchen zeker! Want wie kan een topping van lamsgehakt, koriander en granaatappel niet weerstaan?

Nicole

Recept van
Nicole

Makkelijk
(5) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout

Topping

  • 200 gram crème fraîche
  • 100 gram zure room
  • 200 gram lamsgehakt
  • 1 aubergine
  • 1 grote rode ui
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 3 tenen knoflook
  • snufje zout
  • snufje peper

Afwerken/decoratie

  • 1 granaatappelpitten
  • 20 gram verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pizzaschep
  • Pizzasteen
  • Deegroller
  • Mengkom (2 stuks)
  • Bakpapier
  • Vershoudfolie

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Meng de ingrediënten met 125 milliliter water en kneed tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Verdeel het deeg vervolgens in 2 delen, bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg met een deegroller dun uit.
  • Bestuif de pizzaschep met bloem en leg de bodems hierop.
  • Bestrijk de bodems met een laag van het crème fraîche-mengsel en volg met de aubergine, ui en plukjes gehakt.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak ongeveer 10 minuten.

Topping

  • Pers de tenen knoflook, snijd de aubergine in dunne plakjes en pel en snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Kruid het gehakt met de droge kruiden en kneed er 2 geperste tenen knoflook door.
  • Meng de crème fraîche met zure room, 1 geperst teentje knoflook, nootmuskaat en een snufje zout. Roer goed door.
  • Ga verder met het deeg.

Afwerken/decoratie

  • Garneer de flammkuchen met de granaatappelpitten en de koriander.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.