E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vier seizoenen liefde – Bouchée à la reine

Bouchée à la reine zijn koninklijke bladerdeeghapjes die lijken op een pasteitje. Enzo maakt ze in dit recept helemaal vegan! Deze pasteitjes zijn gemaakt van vegan bladerdeeg, vegan blauwe kaas en zelfgemaakte peren kaviaar. Dat is nog eens koninklijk genieten!

Enzo

Recept van
Enzo

Hartig
Veganistisch
Moeilijk
(14) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 125 milliliter water
  • 200 gram plantaardige boter (Flora), koud

Perensap parels

  • 177 milliliter troebel perensap
  • 0.5 theelepel agar-agar
  • 250 milliliter zonnebloemolie

Blauwe kaas vulling

  • 180 gram vegan blauwe kaas 
  • 180 gram vegan roomkaas
  • 90 gram walnoten
  • 1 conference peer
  • ½ eetlepel olijfolie

Garnering

  • Shiso purple cress

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Deegroller
  • Deegsteker
  • Stervormige uitsteker
  • Ronde uitsteker (of groot rond spuitmondje)
  • Bakplaat
  • Bakpapier 
  • Pipet 
  • Zeef 
  • Handmixer
  • Spuitzakken
  • Stervormig spuitmondje

Voorbereiding

  • Zet de zonnebloemolie in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. 

Bladerdeeg

  • Zeef de bloem en maak er een bergje van met in het midden een kuiltje. 
  • Los het zout op in het water en giet dit in het kuiltje in de bloem. 
  • Snijd de boter in blokjes van ongeveer 2 centimeter en voeg toe. 
  • Werk met je vingertoppen geleidelijk de bloem door het kuiltje. 
  • Breng met een deegsteker de ingrediënten verder samen tot een grof deeg. De stukjes boter moeten als marmer door het deeg zichtbaar blijven. 
  • Zorg dat het deeg koud blijft. 
  • Maak een bal van het deeg. 
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot rechthoek. 
  • Vouw het deeg in 3 lagen op elkaar en verpak in plasticfolie. 
  • Leg voor 20 minuten in de koeling. 
  • Rol het gekoelde deeg uit tot een rechthoek van circa 25 x 70 centimeter. 
  • Pak de korte kant van het deeg en vouw het ⅓ naar binnen. 
  • Pak de andere kant en vouw het ⅔ naar binnen.
  • Vouw het deeg dan nogmaals 1x dubbel. Het is nu 4x gevouwen. 
  • Dek weer af met plasticfolie en leg 30-40 minuten in de koeling. 
  • Rol het deeg in de andere richting uit en herhaal de bovenstaande vouw-stappen nog 2x. Draai het deeg elke keer een kwartslag, voordat je het uitrolt. 
  • Laat het deeg weer 30-40 minuten koelen. 
  • Vouw het uiteindelijk nog 1x in 3 lagen, voordat je het gebruikt. 
  • Rol het deeg uit en steek 24 sterren uit met een deegsteker. 
  • Leg 12 sterren op de bakplaat met bakpapier. 
  • Steek in de overige 12 sterren een gat uit in het midden. 
  • Plaats deze sterren bovenop de sterren op de bakplaat. 
  • Bak de sterren in circa 20 minuten gaar en goudbruin. 
  • Laat afkoelen op een rooster. 

Perensap parels

  • Breng het perensap aan de kook.
  • Voeg de agar-agar toe en roer goed door. 
  • Laat iets afkoelen.
  • Druppel met een pipet het sap in druppels in de koude olie. 
  • Zeef ze uit de olie en spoel de parels af met water. 

Blauwe kaas vulling

  • Klop de blauwe kaas los met de vegan roomkaas.
  • Hak de walnoten grof en voeg ze toe. 
  • Doe de vulling in een spuitzak met stervormig spuitmondje en leg koud tot gebruik. 
  • Snijd de peer in kleine blokjes en gaar deze even in de pan met een beetje olijfolie. 

Opbouw

  • Vul de bladerdeegbakjes voor de helft met kaasvulling. 
  • Verdeel hierover wat perenstukjes. 
  • Vul verder op met kaasvulling. 
  • Versier met een beetje perenkaviaar en wat blaadjes shiso cress.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.